zaterdag 2 juni 2018

Hoe mijn plan om 20 dagen te bloggen al na 3 dagen in het water viel...(en waarom!)

ik maakte deze prachtige foto niet zelf, maar vond hem hier waar je nog duizenden andere prachtige beelden kan vinden die je gratis mag gebruiken
Zo ergens een kleine 3 maand geleden beloofde ik hier om 20 dagen na elkaar iedere dag een blogje te schrijven. Ik had een hele waslijst met ideeën klaar, ik had er ongelofelijk veel zin in en ik had al 1 en ander 'vooruit' geschreven.


Maar mijn hele plan viel in duigen: op dag 4 vergat ik de voorziene blogpost te publiceren, op dag 5 zag ik het niet meer zitten om om 23u30 mijn PC op te starten en dan zomaar ineens waren we een maand verder en dacht ik niet meer aan bloggen.


Ik beloofde in die bewuste blogpost toen ook om wat te vertellen over de wendingen in mijn leven van het afgelopen half jaar (enfin, de afgelopen 8,5 maanden ondertussen :) ).


Belofte maakt schuld en daarom pik ik hier vandaag graag de draad weer op.


Voor het gemak zal ik de voorbije 8 maanden oplijsten in 8 puntjes:


- na 19 jaar gaf ik mijn vertrouwde job als sociaal verpleegkundige op (lang verhaal...)
- en ik startte vol goeie moed op een dienst communicatie (zelfde werkgever, maar toch...)
- waardoor ik meer dan een beetje mijn comfort zone moest verlaten
- waarvoor ik bijna iedere werkdag 2 uur heen en 2 uur terug moet treinen
- waar ik heel vaak een 'stagiair-gevoel' heb
- waar ik tot nu toe ontzettend veel geleerd heb
- in dezelfde week van mijn carrièreswitch kochten we een huis
- dat ik sinds een 6tal weken uitbaat als vakantiewoning


Of hoe een mens zijn leven 360 graden kan draaien in slechts een dik half jaar tijd. Ik had je zeker weten voor zot verklaard als je mij vorig jaar zou verteld hebben dat mijn leven er nu zo zou uitzien.


Niet zo verwonderlijk dus dat het bloggen er een beetje bij ingeschoten is. Op het moment dat ik goed en wel mijn draai gevonden had in mijn nieuwe job en bijhorend ritme, konden we starten met de inrichting van onze vakantiewoning. We zijn erin geslaagd om dat klusje te klaren in amper 5 weken, maar iedere vrije minuut werd dan ook goed besteed (lees: het waren lange dagen en korte nachten dus).


Ondertussen is de rust teruggekeerd: de boekingen lopen vlotjes, er is al een zekere routine en er is weer tijd voor yoga, tijd om te lezen én tijd om te bloggen.


Ik heb er alvast weer zin in! De komende dagen deel ik heel wat over onze gloednieuwe vakantiewoning én maak ik weer eens een photo diary.


Lees je mee?
Lieve groet,

Els7 opmerkingen:

 1. Oh, zo dapper om die switch te maken. Ik werk al bijna 20 jaar als verpleegkundige en merk aan mezelf dat het ook tijd is om te veranderen. Alleen weet ik echt niet wat ik wel zou willen. En maakt de sprong mij een beetje bang. Dus chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Hanne, misschien eens overwegen om een traject loopbaancoaching te volgen? Kan helpen om je talenten in kaart te brengen en eens bewust stil te staan bij je kernwaarden en passies. Veel succes in ieder geval bij welke keuze je ook maakt! Liefs, Els

   Verwijderen
 2. Wauw dat zijn bewogen maanden bij jullie!Knap van je om de sprong te wagen.Ik sta ook op een kantelpunt en ga normaal gezien deze week/volgende week meer weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, dat zijn gewaagde veranderingen. Maar wel heel knap dat je de stap durfde te zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap dat je je droom waargemaakt hebt! Geniet ervan met volle teugen!

  BeantwoordenVerwijderen