maandag 11 juni 2018

Photo diary #week23

Het is alweer eeuwen geleden (zo voelt het toch) dat ik nog eens van photo diary deed hier op de blog.


Maar ik maak er vandaag graag weer eens tijd voor. Al is het maar om af en toe een (foto)verslagje te hebben van (een stukje) van mijn leven. Altijd fijn om daar eens naar terug te kijken!


Bon, de voorbije week.....


....kocht ik kilo's aardbeien om in te vriezen. Ideaal om weer een jaartje gezonde confituur te kunnen maken (klik hier voor mijn succesrecept).


....fleurde ik ons huis op met pioenrozen. Prachtige bloemen die op enkele dagen tijd transformeren van een klein bolletje in een prachtige bloem. Alleen roken die bloemen echt niet lekker....Ik heb ze zelfs weggegooid nog voor ze helemaal uitgebloeid waren. Iemand een idee of dit typisch is voor pioenrozen of had ik gewoon pech?


....moest ik mijn examen piano afleggen. Na een crazy schooljaar ben ik best tevreden met het resultaat, maar toch twijfel ik of ik verder ga in het klassieke (lees: academie) systeem. Het schoolse systeem van huiswerk maken, onder mijn voeten krijgen omdat ik soms eens wat vroeger uit de les vertrek (omdat ik toch aan iets meer dan 6 uur slaap wil raken) en het gevoel dat er vaak weinig begrip is voor volwassenen die 1000 dingen combineren (maar wel gedreven zijn om een instrument te leren bespelen!) is er voor mij vaak te veel aan (en eigenlijk heb ik het hier over de lessen notenleer die al 2 jaar heel zwaar op mijn maag liggen). Vanavond nog examen zang proberen tot een goed einde te brengen en nadien: stof tot nadenken dus!


....probeerde ik een nieuw receptje en maakte ik appel-rabarber-crumble voor de nieuwe gasten van Maison HB. Ik maakte ook een klein potje voor mezelf en de combinatie van de zoete appels en de zure rabarber vond ik echt wel lekker.


....sloten wij gisterenavond ons weekend af met een glaasje prosecco! We klonken alvast op een boeiende werkweek én op het feit dat mijn man de allerbeste papa van de wereld is voor onze 2 kinderen!
Lieve groet,

Els2 opmerkingen:

  1. hoeveel potjes confituur maak je zo uit een kilo aardbeien?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey Liese, hangt er natuurlijk wat vanaf hoe rijp/sappig de aardbeien zijn (of hoe groot je potjes :) ), maar uit 1 kg frezen haal ik gemiddeld 4 à 5 potjes confituur!

      Verwijderen