vrijdag 9 december 2016

Welke nieuwe recepten ik de voorbije maand uitgeprobeerd heb - part 1

Ik kook heel erg graag en probeer dan ook wekelijks een nieuw recept uit.

Ik haal mijn recepten een beetje overal: uit kookboeken, uit folders van de supermarkt, uit tijdschriften of van kookblogs.

Het leek me leuk om regelmatig mijn probeersels met jullie te delen en er meteen een nieuwe rubriek van te maken.

Hier gaan we dan met part 1!

1) prei-feta-koekjes

Dit recept vond ik terug op de blog van beginspiration.nl en kan je hier nalezen. Wel wat werk qua voorbereiding, maar ongelofelijk fantastisch lekker. Ik combineerde de koekjes met wat veldsla en een puree van zoete aardappel, maar volgens mij zijn ze tijdens een snelle lunch met een boterham ook hemels lekker. Absoluut voor herhaling vatbaar dus!


2) appeltaart van Lobke

Het recept voor deze appeltaart las ik op maandag op de blog van Leuke Wereld (klik hier) en op woensdag stond ze al bij ons op tafel als vers-gebak-op-woensdag-namiddag. In een mum van tijd klaar (zo heb ik het graag), een heerlijke kaneelgeur in het hele huis en een lekker taartje bij de koffie. Ook een blijvertje!

3) pasta met oesterzwammen, prei en kaas-dillesaus

Dit recept komt uit de wekelijkse folder van de Colruyt. Alhoewel ik verzot ben op oesterzwammen en prei vond ik deze creatie niet echt super. Misschien vond ik de gorgonzola-kaas te fel doorsmaken of misschien vond ik het wat te zwaar op de maag vallen...Enfin, dit gerechje zal geen blijvertje worden. Als er hier toch iemand graag het receptje wil => laat het gerust weten in een reactie en dan stuur ik het met plezier door.


4) shakshuka

Dit stond al zeer lang op mijn pinterestbord en trok mijn aandacht door de smakelijk uitziende foto (de naam daarentegen...). Het bleek ook een recept van beginspiration te zijn en hier kan je het nalezen. Ideaal als lunch voor iemand die graag veel groenten eet en toch een verzadigd gevoel wil. Ik maakte het reeds 2 keer klaar en volgende week staat het weer in mijn weekmenu...dat zegt genoeg denk ik :) .


5) gratin van butternut carbonara

Dit recept vond ik in het (maandelijkse?) boekje van Delhaize en is perfect om op een koude zondagmiddag bij een stoofpotje te serveren. Voor de liefhebbers: na wat online zoekwerk vond ik het recept hier terug.



Ook zin gekregen om 1 van de receptjes uit te proberen? Ik ben alvast benieuwd wat jullie ervan vinden en lees het graag in de reacties!

P.S.: Mijn foodfotografie-skill zijn nog behoorlijk ondermaats (of ik laat mijn eten niet graag koud worden, dat kan ook..), maar ik beloof dat ik hier wel eens werk van maak :)



Lieve groet,

Victorine




8 opmerkingen:

  1. Superleuk deze recepteninspiratie...laat maar komen..ik ga er zeker iets van testen want ook fan van allerhande recepten alhoewel in 2017 wil ik orde in de recepten brengen...soms opbergtips ? Fijn We

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Superleuk deze recepteninspiratie...laat maar komen..ik ga er zeker iets van testen want ook fan van allerhande recepten alhoewel in 2017 wil ik orde in de recepten brengen...soms opbergtips ? Fijn We

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat opbergen en bijhouden is inderdaad een probleem... Ik heb een mapje waar ik verschillende knipsels in bewaar (alleen de receptjes die iedereen echt schitterend vond, mogen erin blijven). Ik doe echter ook online (blogs) veel inspiratie op en daarvoor is pinterest echt fantastisch als je het mij vraagt. Lieve groet, Els

      Verwijderen
  3. Goed idee! Ik maakte onlangs de appelcake die je even geleden in een blogpost vermeldde. Zalig lekker! Een toppertje hier!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat onze lievelingsappeltaart lekker bevonden werd :)

      Verwijderen
  4. De prei-feta koekjes en de gratin van butternut carbonara staan op mijn lijst om volgende week uit te testen.
    ik zal je laten weten wat het resultaat zal zijn. Fijn om zo nieuwe recepten te ontdekken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk! Ik ben alvast benieuwd wat je ervan zal vinden (die prei-fetakoekjes zijn echt hemels lekker :)).

      Verwijderen
  5. Wat een leuke blog en wat super om te lezen dat de recepten zo in de smaak zijn gevallen. :D

    BeantwoordenVerwijderen