vrijdag 2 december 2016

Photo diary #week48 + mijn 1ste vlog!

De wekelijkse photo diary heb ik wat verwaarloosd de laatste tijd.

Vaak was het alweer vrijdagavond na een week die veel te vlug voorbij geraasd was en werden er weinig tot geen foto's genomen of had ik geen zin om een blogberichtje te schrijven.


De voorbije week besloot ik echter om eens een efforke voor mijn lezers te doen en maakte ik zelfs een filmpje (zo leuk om te maken!).Wie mij volgt op instagram (klik hier) kreeg al een sneak peak van mijn week, maar ik lijst hier graag nog eens mijn weekje op met een overzichtje van wat ik iedere dag uitgespookt heb :).


* Vorige zaterdag was ik al vroeg uit de veren, want er stond een afspraak met de kapper gepland. Nadien lieten ons meisje en ikzelf ons verwennen met een manicure (zalig zachte handjes achteraf!), haalde ik de wekelijkse boodschappen op bij collect&go en kookte ik lekker voor ons gezin terwijl manlief onze tuin helemaal winterklaar maakte (ik denk dat zelfs de laatste blaadjes nu wel afgevallen zijn :)). In de namiddag had ik afgesproken met een lieve vriendin en kochten we beiden iets om ons huis alvast wat in kerstsfeer te brengen. We besloten onze dag met het verjaardagsfeestje van het petekindje van mijn man om uiteindelijk toch best wel weer laat onder de wol te kruipen.
wish this was mine...
* Op zondag sta ik meestal pas rond 8u30 op, net op tijd om manlief en zijn koersfiets uit te zwaaien. Na een heerlijk rustig ontbijt gaf ik het bloemetje die ik gisteren kocht een mooi plaatsje in de keuken. Ik koop alleen rode bloemen in de aanloop naar Kerst en ik kan daar dus echt blij van worden. Daarna ging ik in de keuken aan de slag en maakte ik alvast heerlijke comfortfood klaar voor drukke werkdagen. In de namiddag bezocht ik mijn 91-jarige oma, sorteerde ik wasjes, checkte ik mijn blogplanning en deed ik wat kerstinspiratie op in de nieuwste Wonen Landelijke Stijl (en kan ik bijna niet meer wachten om onze kerstboom te versieren!).
* Maandag stond er een zeer lange (maar boeiende) Brussel-werkdag op het programma met de nodige koffietjes (wat zou ik zonder doen??), treinvertragingen, fijne gesprekken op de trein en tot slot nog enkele uurtjes les notenleer (gelukkig had ik deze keer wel mijn nootjes geoefend op de trein...dikke duim voor mezelf dus + een tevreden juf notenleer :)).
onderweg naar het station hoorde ik de allereerste kerstsong op Nostalgie...en merkte ik dat mijn klok nog op het zomeruur staat :)
* Dinsdag voelde ik 's morgens al dat de keel- en oorpijn die in het weekend opgekomen was, toegenomen was. Ik verzamelde keelpastilles en Dafalgans en was de hele dag onderweg voor mijn werk. Over de middag had ik het zo koud dat ik mezelf trakteerde op een warme panini met gesmolten Brie, serranoham, honing en mosterd. Het was zo lekker dat ik dat binnenkort zeker ook eens klaarmaak! Na een drukke avondspits genoot ik thuis van home made lasagne (leve koken op zondag!), mijn gezin, een leuke babbel met een vriendin die langskwam en een warm bad.

klein beetje verslaafd aan Rituals...klein beetje maar :)
* Woensdag werkte ik in de voormiddag thuis. Na 2 dagen wat ziekjes onderweg te zijn, deed dit ongelofelijk veel deugd om in de warmte van mijn eigen huisje bergen werk te kunnen verzetten. De namiddag werd gevuld met kiné- en orthodontistbezoekjes, verse chocomousse maken, piano spelen, strijken en koken.

the making of the chocomousse
* Donderdag had ik een vroege vergadering te Brugge. Na een koortsige nacht besloot ik mijn wollen sjaal en handschoenen boven te halen. Best wel grappig, maar ik voelde me daardoor instant beter, ik had ineens een 'wintergevoel' en ik voelde de kerstkriebels al boven komen. Over de middag glipte ik even de winkelstraat in en haalde mijn hartje op bij de kerstdecoratie. Na de pianoles gaf ik mijn auto een poetsbeurt en 's avonds begon ik alvast aan mijn kweeperengelei (fantastisch lekker!). We eindigden onze dag met een glaasje bubbels om alvast te klinken op mijn nieuwe professionele uitdaging :) !

champagne is altijd een goed plan!
* Vandaag zijn we vrijdag en alweer de laatste dag van de week (wat gaat de tijd toch snel). Ik had vandaag een dagje vrij, maar stilzitten ligt niet echt in mijn aard. Ik maakte een pittig to-do-lijstje en toon jullie graag in de video (klik hier) wat ik zoal deed :).

ik vulde vandaag eindelijk onze adventskalender...beter laat dan nooit :)
Tot slot: ik vond het heel leuk om iedere dag een filmpje te maken en ben alvast benieuwd wat jullie ervan vinden: liever de photo diary in beeld hier op de blog of toch maar een filmpje? Ik lees het graag in de reacties!
Fijn weekend allemaal!
                                                                     Lieve groet,


                                                                      Victorine

3 opmerkingen:

 1. Hallo, leuk zo'n filmpje! Jammer dat er we geen geuren of smaken kunnen ervaren want het ziet er allemaal superlekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We worden verwend, een filmpje EN foto's op de blog. Moeilijk om te kiezen.
  Eerlijk gezegd vind ik beide zeer leuk, maar toch een voorkeur voor de blog.
  De foto's zijn altijd heel mooi en er is tekst bij ! Altijd heel inspirerend.
  Nog een prettig WE !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind beide eigenlijk wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen