vrijdag 15 april 2016

Photo diary #week15

De eerste schoolweek na de paasvakantie zit er alweer op.


Ik vond het eerlijk gezegd wel wat lastig om weer in het drukke ritme van school, werken, sporten, hobby's enzomeer te raken.


Daarom probeerde ik tussendoor zoveel mogelijk 'ontspanningsmomentjes' in mijn week in te plannen.


Deze week...
....heb ik een paar keer bij thuiskomst een half uurtje getuinierd: nieuwe bloemetjes in mijn bloembakken geplant, onkruid gewied, buxussen vitamientjes gegeven, enz. Dat half uurtje in alle rust in onze tuin na een werkdag was heerlijk! Ik denk dat ik dit vaker zo ga doen in plaats van zo'n klusjes op te sparen voor het weekend...en een half uurtje later aan tafel gaan is uiteindelijk zo erg nog niet.
....oefende ik nog maar eens om de perfecte moelleux te bakken. Ik had dit reeds een 3-tal keer eerder geprobeerd en telkens waren mijn gebakjes net een beetje te ver ofwel net niet genoeg gebakken. Deze week heb ik dus de ideale combinatie gevonden van receptje + tijd in de oven en waren onze moelleux'tjes heerlijk luchtig met een lopend chocoladehartje!
....was ik behoorlijk verrast en verbaasd tegelijkertijd dat de lancering van mijn 'winkeltje'
Histoires de Bonheur' (klik) al zoveel reacties teweeg bracht. Ik kreeg al verschillende bestellingen binnen en zal misschien eens moeten gaan nadenken over een vast moment in de week dat ik mezelf permitteer om te werken voor mijn bedrijfje (in plaats van nu en dan een uurtje tussendoor). Ik kan alvast zeggen dat het zeker smaakt naar meer!

neem snel een kijkje op de FB-pagina (klik) en neem deel aan een leuke give-away!
...vond ik wel iedere dag reclame in mijn brievenbus met begeleidende brieven die begonnen met 'Beste startende ondernemer'. Straf en leuk tegelijkertijd!
....brainstormde ik met mijn collega's over de uitwerking van enkele activiteiten naar aanleiding van de week van de opvoeding in mei. Plezant om mijn creatieve kriebels ook af en toe in mijn job te kunnen gebruiken!
En hoe was jullie week? Genieten jullie ook zo van de langer wordende dagen en het lente-gevoel?


Een fijn weekend alvast en tot volgende week!


Lieve groet,

Victorine

8 opmerkingen:

 1. Onze week was goed. Onze kinderen begonnen met enthousiasme weer aan de nieuwe schoolweek en ik dook ook de tuin in, net als jij. Het doet goed om weer wat zonnestraaltjes te voelen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, wat vitamientjes D opdoen doen altijd veel deugd, hé

   Verwijderen
 2. Dat lijkt me een heel mooie tuin! Ik heb absoluut geen groene vingers en eraan beginnen is altijd zo moeilijk... als ik doorzet ben ik wel altijd blij dat ik het gedaan heb en kan ik genieten van de veranderingen...

  Ik geniet er wel van... meer buiten zijn, buiten eten, de geuren, kleuren en geluiden die erbij horen... ik ben fan van de lente!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laat die plantjes (en zon) maar komen :) Ik heb deze week rabarber, allerlei soorten aardbeien en framboosjes geplant! :) Zalig hé ;) En nog eens een dikke proficiat!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mmmm, verse aardbeien en framboosjes uit eigen tuin! Super!

   Verwijderen
 4. "opvoeden, af en toe eens diep ademhalen", ja....dat kon ik vandaag wel gebruiken! :-) Ik denk zeker aan je bedrijfje als mijn mama verjaart!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, wat lief van je! By the way: op woensdag 18/5 gaat er een toffe gezinsmarkt door met heel veel leuke activiteiten voor mama's (en papa's) en hun kindjes...ik stuur je wel eens uitnodiging door!

   Verwijderen
 5. Heerlijk, die dagen die steeds langer worden. Ik heb altijd het gevoel veel meer uren in mijn dag te hebben terwijl dat eigenlijk niet het geval is. Het gevaar is wel dat ik dan wat minder uurtjes slaap.

  Heel blij om te lezen dat het zo goed gaat met je bijberoep. Die post is inderdaad spannend de eerste maanden! Ik herinner me dat ook nog goed!

  Trouwens, dat ziet er een hele leuke en gezellige tuin uit bij jullie!

  BeantwoordenVerwijderen