zondag 3 april 2016

Mijn digitale detox

Afgelopen week drukte ik even de pauzeknop in en trok ik met mijn gezin naar zee.


Met 1 duidelijk doel in mijn achterhoofd: het creëren van me-time als verjaardagskado voor mezelf! En die me-time was er overvloedig :) : ik las de Flow, ik wandelde urenlang hand in hand met mijn liefste naast de vloedlijn, ik speelde gezelschapsspelletjes, ik dronk koffietjes, ik installeerde mij in het zonnetje, ik mijmerde met zicht op zee, ik genoot intens!


Valt het op dat het woordje 'ik' wel 7 x voorkomt in bovenstaand stukje? Juist, ja, IK koos enkele dagen voor MEZELF! Ik liet de rush, het zorgen, het haasten, het betere vlieg- en stuntwerk eventjes voor wat het was en laadde mijn batterijtjes weer op.


Ook on-line zette ik alles on hold: mails werden niet bekeken, FB en instagram liet ik links liggen (oké, eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik hier en daar eens 5 minuutjes gescrold heb, maar de app op mijn telefoon werd er wel afgezwierd!) en zelfs de geplande blogpostjes werden niet gepubliceerd.


Een digitale detox dus!


En wat kan ik dat iedereen aanraden! Het enkele dagen off-line zijn, bracht ontzettend veel rust in mijn hoofd, het ene briljante idee na het andere borrelde op, ik genoot nog intenser van de kleurenpracht van de zee en vooral: ik had helemaal niet het gevoel dat ik iets gemist heb (en als dat wel zo zou zijn: please let me know :) ).


Ik ga dat dus in de toekomst eens meer doen: gewoon al die i-toestanden in de kast zwieren en eventjes off-line gaan.


Maar nu: nu ben ik hier dus terug boordevol nieuwe energie en plannen!


Of om het met de woorden van Arianna Huffington te zeggen:


"je presteert meer als je besluit niet alleen hard te werken, maar af en toe ook eens afstand te nemen, op te laden en jezelf opnieuw uit te vinden"


                                                                        Lieve groet,


                                                                         Victorine

10 opmerkingen:

 1. Slim gedaan,dat is een reden waarom ik mijn blog geen FB pagina geef(voorlopig) en dat ik nog altijd geen instagram account heb want dan ben ik nog meer bezig met mijn pc of/en gsm ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat kan absoluut goed doen! Groot gelijk dat je jezelf dat regelmatig gunt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Groot gelijk, dat kan zo deugd doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. super, ik ga dat binnenkort ook eens doen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En toch ben ik blij dat je terug bent ;-)

  BeantwoordenVerwijderen