zondag 24 april 2016

Onze 1ste kennismaking met AirBnB

mijn lijfspreuk aan de muur: dat kan geen toeval zijn


Een hele tijd geleden vroeg ik jullie hier (klik) wie er al ervaring had met AirBnB.


Josefien van de blog Josie's little things was heel enthousiast en ook van enkele vrienden hoorden we niets dan lof over deze formule.


Hoog tijd dus om dat ook eens uit te proberen!


Wij hadden onze zinnen gezet op een verblijfje aan de Belgische kust met zicht op zee (een mens moet zijn prioriteiten stellen nietwaar?).


Wat ik absoluut een pluspunt vond aan de site van Airbnb is dat je zowel de plaats (lijkt me logisch), maar vooral ook de periode en het aantal personen kan ingeven. Je krijgt dan enkel de logies die geschikt zijn en dat spaart een hoop tijd, geregel en gemail.


Al vrij snel hadden we iets naar onze zin gevonden: een ruim appartement met zicht op zee! Ik nam via mail contact op met de eigenaar, maar ik kreeg direct een 'weigering'. Voor de Paasvakantie wensten ze enkel per 2 weken te verhuren en dus konden ze geen overeenkomst sluiten met ons en zouden ze wachten op een 'betere optie'. Ik was eerlijk gezegd een beetje op mijn tenen getrapt, omdat er bij de omschrijving duidelijk stond dat het minimumverblijf 2 nachten was en omdat er volgens mij een 2tal weken voor de paasvakantie geen betere optie zou komen....


Enfin, ik besloot het niet op te geven en zette mijn zoektocht verder. Na wat wikken en wegen nam ik contact op met de eigenaars van een plekje die omschreven stond als 'luxueuze loft met zicht op zee'.


Binnen de kortste keren kreeg ik een super vriendelijk mailtje terug dat onze aanvraag prima was en of we interesse hadden in een privé-parkeerplaatsje. Mijn argwaan verdween als sneeuw voor de zon bij zoveel vriendelijkheid en we boekten dus onze mini-vakantie aan zee.


Enkele dagen voor aankomst kreeg ik een lief mailtje van de eigenaar met de vraag wanneer we zouden aankomen, waar we zouden afspreken (aan loft zelf of aan garagebox) en gaf ze ook haar GSM-nummer door zodat we 20 minuutjes voor aankomst haar konden op de hoogte brengen.


En wat werden we verwend: bij aankomst stond Julie (de eigenares) klaar om een plaatsje vrij te houden voor ons (zodat we voor de deur konden parkeren om alles uit te laden), de loft was nog mooier en ruimer dan op de foto's, zelfs de koffiepads voor de Senseo lagen klaar, het zicht op de zee was fantastisch (2 grote ramen) en Julie liet ons weten dat ze steeds voor alle vragen en zorgen via SMS te bereiken was!


Besluit na onze 1ste airbnb-ervaring: zeker voor herhaling vatbaar! Ik hou enorm van het persoonlijke contact met de eigenaars, de reviews zijn zeker betrouwbaar, je kan unieke logeeradresjes ontdekken en je hebt een 'thuis'gevoel!

Hebben jullie deze formule ook al eens uitgeprobeerd en zijn er adresjes die zeker de moeite zijn? Laat ze gerust weten in de reacties; ik sla ze met plezier op!het prachtige zicht vanuit onze loft


Lieve groet,

Victorine5 opmerkingen:

 1. Dat ziet er inderdaad toppie uit!!
  We probeerden het zelf ook nog niet uit ... Maar wie weet, ooit een dagje?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zag er een topper uit! Wij hebben nog nooit met AirBnB geboekt, maar ooit komt het er wel eens van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo leuk om te lezen. Ik was al een tijdje aan het twijfelen om air bnb eens te proberen. Jij hebt me nu helemaal overtuigd, bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen