zaterdag 6 juni 2015

Mijn eigenste lunch tasje!

Begin dit jaar nam ik mij voor om ietsje gezonder te leven. Geen grootse of spectaculaire dingen, maar gewoon wat intensiever sporten en wat meer groenten en fruit eten.

Het 1ste voornemen lukte onmiddellijk goed: sinds de 1ste week van januari liep ik wekelijks een 15 à 20 kilometer per week en mits een goede planning was dit netjes vol te houden. Toen ik een aantal maanden een knieblessure iets te lang genegeerd had, had dit behoorlijk vervelende gevolgen: enkele weken absolute rust, veel frustatie (lees: zeer veel...) en een moeizame herstelperiode. In die herstelperiode besefte ik dat wat afwisseling op sportvlak eigenlijk wel een beter idee is en ondertussen heb ik een goed evenwicht gevonden tussen een 10-tal kilometertjes per week lopen, af en toe wat buikspieroefeningen en regelmatig een yoga-les en hier voel ik mij prima bij!

Aangezien ik er veel belang aan hecht dat mijn gezin gezond en gevarieerd eet, was het 2de voornemen eigenlijk ook niet zo moeilijk. Enkel op (soms wel lange) werkdagen vond ik het niet zo evident: soms werk ik tot 21 u, vaak is er niet zo veel tijd om rustig te eten en nog vaker had ik geen inspiratie voor een gezonde en snelle lunch of tussendoortjes.

Kortom: er was op dat vlak wel wat werk aan de winkel! Ik begon met het bijhouden van lekkere lunchreceptjes in een schriftje (vanaf dan was geen inspiratie geen excuus meer!), ik kocht enkele leuke doosjes en potjes én ik maakte een "lunchbag" (volgens deze uitleg)!

Vanaf nu dus alleen maar lekkere en gezonde hapjes op mijn werkdagen en dubbel zoveel energie als resultaat!

 
 
 
 
Lieve groet,
 
Victorine
 

5 opmerkingen:

 1. Dat is een goed idee! En zie ik daar een nieuwe keuken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, hoor, ik ben 'op verplaatsing' moeten gaan om foto's te nemen :) ... Maar geduld is ne schone deugd zeker?

   Verwijderen
 2. Your bag turned out great, Victorine!!! Fabulous idea to use it as a lunch bag. Thanks for linking back to my tutorial. I'd love to feature your bag on my blog, including one photo and of course crediting back to you. Let me know if this is OK.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks for the compliments! Of course it is no problem to feature my bag on your blog and use some photos!

   Yours sincerely,
   Victorine

   Verwijderen
 3. Mooi lunchtasje heb je gemaakt.Ik kan altijd thuis lunchen maar lijkt me leuk om te maken voor mijn zus.

  BeantwoordenVerwijderen