zondag 21 juni 2015

4 things to pack for a summer holiday

"4 things to pack for a summer holiday"

Deze titel trok een 6-tal maanden geleden mijn aandacht. Het was toen kerstvakantie en ik genoot samen met ons gezin volop van gezellige avonden bij het haardvuur, van uitstapjes naar kerstmarkten (Rijsel is een echte aanrader by the way) en van melige familiefilms.

Toch begon ik al stiekem een beetje uit te kijken naar de lente (eens de feestdagen gepasseerd zijn, kan het voor mij niet rap genoeg lente zijn) en begon ik al te dromen van onze 'summer holiday'.

Ik maakte daarbij een lijstje, omdat ik dit jaar vastbesloten ben om enkel het hoogst noodzakelijke mee te nemen op reis. 'Light' inpakken is niet echt mijn specialiteit, maar hieronder 4 dingen die zeker in mijn valies(je) zullen zitten:

1) een 'strand- oftewel zwembadkleedje'! Ik ben een moeilijke op dat vlak: vaak staat ofwel het model, ofwel de kleur, ofwel nog iets anders mij niet aan (maar wil ik toch 'in stijl' mijne espresso of mijne gelato kunnen gaan bestellen :) ), maar dit jaar vond ik verbazingwekkend rap mijn goesting bij Women'Secret!2) een schrijfschriftje (of 2 of 3..): om alle mooie momenten neer te pennen, om receptjes te noteren, om briljante ingevingen voor blogpostjes op te schrijven, enzomeer..

de schriftjes vond ik bij Hema


3) mijn lievelingssjaal (Veritas) in poederroze met een klein beetje bling-bling: ideaal als het 's avonds wat frisser wordt...4) en tot slot: mijn 'summer bag'! Op het stoffenspektakel begin mei was ik op zoek naar een stuk (nep)leer en ik liet mijn oog vallen op een stuk lichtroze soepel aanvoelende leerachtige stof. Het is volgens mij geen leer, maar wat het dan wel is, weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat ik onmiddellijk fan was van heel die rol stof. Ik hield mij wat in en kocht er een metertje van. Na heel wat wikken en wegen besloot ik om te gaan voor een eenvoudig ritstasje die ik zou oppimpen met een 'strik' in dezelfde stof. Ik zeg wel: 'zou oppimpen', want wat is het maakproces van die summer bag een miserie geworden!

Uren heb ik zitten sukkelen: mijn naaimachine wou aan geen kanten die stof stikken (ook al ging de naald er vlotjes door). Ik was een (heel klein beetje) gered door een stuk patroonpapier tussen de 2 lagen stof mee te stikken, maar uiteindelijk heb ik maar het hele boeltje met de hand afgewerkt (nadat ik tig keren gedreigd had om het hele zaakje in de vuilbak te kieperen..). Ik gaf mijn plan om een strik in dezelfde stof te maken op (met een kanten strikje kan ik ook leven) en ook voor het polsbandje had ik geen energie meer. Gelukkig ben ik na afloop toch wel best tevreden met het resultaat: ik hou van de kleuren, de stof voelt fantastisch aan en volgens mij zal dit taske wel matchen met mijn zomer-tenues onder de zuiderse zon!

P.S.: Wie raad weet om dit nepleer (of suede?) te stikken => laat gerust een reactie achter, want ik heb er nog wel van liggen..
 
 
 
 
Lieve groet,
 
Victorine
 

3 opmerkingen:

  1. Nog nooit met zoiets gestikt, ik kan je niet helpen. Ik vind het wel mooi zo, met die kanten strik!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi gedaan,heb je met een naald voor leer geprobeerd?Ik doe dat daar mee en tot nu toe goed resultaat gehad.

    BeantwoordenVerwijderen