maandag 20 april 2020

Terug van weggeweest....mét een nieuw & simpel receptje!

Onlangs was het alweer 6 (!) jaar geleden dat ik mijn 1ste blogpost publiceerde (alhoewel er toen van tekst nog niet veel sprake was :) ) en naar aanleiding daarvan ben ik eens gaan grasduinen in mijn archief.

Ik besefte dat creatief bezig zijn echt een uitlaatklep is voor mij en ik genoot ervan om mijn eigen blogposts over mijn 'maaksels' nog eens opnieuw te lezen. De laatste jaren halen mijn creaties deze blog vaak niet meer, omdat ik mijn handen vol heb met mijn job, de uitbating van ons vakantiehuisje Maison HB en de zorg voor mijn gezin.

Toch wil ik in deze bizarre corona-tijden opnieuw een poging doen om hier wat vaker iets te posten. Misschien ter inspiratie voor anderen, maar zeker ook om voor mezelf een soort 'creatief archief' te hebben!

Zoals altijd kook ik (bijna) iedere dag vers voor ons gezin. Ik maak nog steeds een weekmenu en heel vaak zijn dat recepten die simpel en snel klaar zijn (of die onze kotstudente kon meenemen naar Gent). Nu ik geen gasten kan ontvangen in Maison HB heb ik wat meer tijd om weer eens een nieuw recept uit te proberen.

Ik ontdekte vorige week het online #blijfinuwkot-kookboek van Lannoo in mijn mailbox (klik hier voor de link) en zondag maakte ik daaruit de gehaktballetjes van kip met prei en curry klaar (recept van Pascale Naessens). Getest én goedgekeurd door mijn huisgenoten en dus deel ik het hier ook heel graag met jullie! 

- kruid 300 gr kippengehakt met peper en zout, draai er gehaktballetjes van en bak ze bruin in boter of olijfolie
- snij 2 preistengels in ringen
- haal de gehaktballetjes uit de pan
- giet het bakvet niet weg; voeg hieraan de prei toe en giet er wat water bij 
- stoof tot de prei gaar is
- giet 200 ml kokosmelk erbij, roer er 2 eetlepels groene curry door en voeg de gehaktballetjes weer toe
- laat nog even doorkoken tot de gehaktballetjes gaar zijn 
- serveer in een diep bord en werk af met fijngesnipperde prei

Zorg goed voor jezelf en elkaar en smakelijk!                                                                                Liefs,

                                                                                  Els


1 opmerking:

  1. Ziet er lekker uit! Hier staan de wortelen met spek en erwtjes deze week op het menu. Ik ben aan het begin van lockdown begonnen met weekmenu's opstellen. Was wel een oefening voor mij, maar nu brengt het me rust 😉

    BeantwoordenVerwijderen