woensdag 25 mei 2016

Tijd voor rabarber!



Ik maakte vandaag een simpel, maar heerlijk dessertje met ....rabarber!


Ik denk dat het waarschijnlijk al 10 jaar geleden was dat ik nog rabarber gegeten heb, maar vanaf de 1ste hap kwamen die zoetzure herinneringen uit mijn jeugd onmiddellijk weer terug.


Ik inspireerde me op een receptje van 'een lepeltje lekkers', maar ik maakte er mijn eigen versie van door hier en daar iets aan te passen.


Tiramisu van rabarber

- snij 500 gr gewassen rabarber in stukjes en laat dit een halfuurtje tot 45 minuutjes zachtjes inkoken samen met 3 lepels water, 3 lepels suiker (of meer afhankelijk hoe zuur de rabarber is) en 1 zakje vanillesuiker (en laat deze compote dan goed afkoelen)
- verkruimel speculooskoekjes
- meng 125 gr mascarpone met 50 gr suiker en 2 eidooiers
- klop de 2 eiwitten op en meng die dan voorzichtig onder het mascarponemengsel
- laat dit mengsel opstijven in de frigo
- vul een glas met achtereenvolgens wat verkruimelde speculoos, wat rabarbercompote, mascarpone-crème en werk bovenaan opnieuw af met speculoos
- smakelijk!





Lieve groet,

Victorine







10 opmerkingen:

  1. Lekkere combinatie volgens mij maar ik ben hier de enige die rabarber lust :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En net daarom is dit receptje zo leuk: je kan dus ook lekker eenpersoons-porties maken :)

      Verwijderen
  2. Mmm, ik hou wel van rabarber, maar al lang geleden dat ik het nog gegeten heb...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmm dat klinkt heerlijk! Ik probeer het ook eens!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat klinkt lekker, maar rabarber krijg ik hier thuis niet verkocht!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze waren hier bij ons ook echt geen fan, maar dit is sinds woensdag helemaal veranderd, hoor!

      Verwijderen
  5. Reacties
    1. oh, dank je wel! Blijf vooral zo'n lekkere receptjes posten; ik ben een grote fan! Liefs

      Verwijderen