vrijdag 24 juni 2016

Photo diary #week25

Bijna aan de helft van het jaar 2016 en alweer vrijdag..

Tijd dus voor de photo diary van week 25!

Deze week...


...kwam een pasbevallen collega haar vers boeleke tonen. Uiteraard kon iets lekkers hierbij niet ontbreken. Ik maakte nog eens mijn rabarber-tiramisu die geweldig goed paste tussen de andere heerlijke zoetigheden die mijn collega's gemaakt hadden. Topnamiddag!
en wat fruit erbij om de boel wat in evenwicht te houden..

...kwam echtgenoot op een avond thuis met een doosje eitjes van de kippen van een collega. Na een lastige werkdag (hele dag barstende koppijn) was ik zotcontent bij de gedachte dat ik de volgende ochtend een fantastisch roereitje kon bakken (wat mij betreft kan er geen enkele ei uit de winkel tippen aan een ei van kippen uit de tuin!).

...maakte ik op een ochtend mijn allereerste groene smoothie: met ongezoete amandelmelk, verse spinazie en een groene appel. Ik dacht dat ik dat zou moeten binnenkappen (met mijn neus dicht enal), maar eerlijk is eerlijk: het was echt verrassend lekker en fris en dus voor herhaling vatbaar!


...ging ik (ook voor de allereerste keer) boodschappen doen in de Albert Heijn. Ik werd aangenaam verrast door hun 'typische produktjes' en nam er zelfs een fotooke van :). Hashtag #leukenamen!


...liep ik vanmiddag bijna 9 km en voelde ik me nadien alsof ik de hele wereld aankon. Toen ik thuiskwam postte ik onderstaande foto op instagram, maar plots voelde ik me heel erg beroerd (draaierig, slappekes, bleek). Ik weet niet goed of de warmte ermee te maken had, of ik moest bekomen van de schrik toen een auto mij bijna omver gereden had (rally-wannabe denk ik), of ik vocht tekort had, of ik misschien toch te snel gelopen had.
Na een blikje cola (= snelle suikers), een boterhammeke (=trage suikers), een frisse douche (=afkoelen) en 3 zonnegroeten (=bloed naar mijn hoofd) was ik weer min of meer OK. Note to self: vanaf nu ALTIJD gaan lopen met de hartslagmeter aan!
Zijn er hier nog lezers-lopers die ook last hebben van de warmte of denken jullie dat het te maken heeft met iets anders? Ik hoor het graag in de reacties, want ik vond het een allesbehalve fijn gevoel.


Ik ben in ieder geval weer helemaak OK en vast van plan om met volle teugen te genieten van het weekend!

Lieve groet,

Victorine

4 opmerkingen:

 1. Ik zou alleszins denken dat het met de warmte te maken heeft - lopen in de hitte is eigenlijk niet zo'n goed idee hé (maar ik doe het ook hoor.) Ik draag sowieso altijd mijn hartslagmeter als ik loop, dan kan ik mezelf inderdaad een beetje in de gaten houden. Al werkt het bij mij ook in de andere richting: denken dat ik versleten ben, en dan zie ik op mijn hartslagmeter dat dat best meevalt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal in het vervolg flink 's morgens vroeg of 's avonds laat gaan lopen én mijn hartslagmeter omdoen. Benieuwd hoe lang ik die afspraak met mezelf zal onthouden....:)

   Verwijderen
 2. In het verleden hielp ik in de 'ziekenboeg' na de Leiemarathon in Wevelgem als verpleegkundige. Ze brachten daar de ene na de andere binnen met deze verschijnselen, en ook lopers die flauw gevallen waren. Altijd lage bloeddruk en suikers tekort. Ik moest bloeddruk controleren, cola zonder prik en suikerwafels geven. En zo snel mogelijk massage. Lage bloeddruk heeft ook te maken met zouttekort, je verliest veel zweet. Het komt erop neer dat je te diep bent gegaan! Trager opbouwen Els!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, op vlak van 'luisteren naar mijn lichaam' moet ik nog heel wat leren... Ik ben geleerd en ga NIET meer lopen als het zo warm is. Ik denk ook dat het te maken had met een lage bloeddruk (ben daar zowiezo al gevoelig aan), want ik heb me de rest van de dag wat slapjes gevoeld ook al had ik goed gegeten en vooral: zeer veel water gedronken. Als verpleegkundige had ik beter moeten weten, hé....foei :) :)

   Verwijderen