zondag 4 oktober 2015

Tips for trips: een voormiddagje Brussel met kids

De dag voor ons vertrek naar Italië voor onze 'summer holiday' had mijn man om 9 u een afspraak voor een werkvergadering in onze hoofdstad.

Als ik zoiets hoor waaien en als ik die dag toevallig vrij ben, ben ik er meestal rap bij om mezelf te inviteren om hem te vergezellen en er een mini-shoppingtripje van te maken of om wat sfeer te gaan opsnuiven.

Deze keer had ik het geluk dat onze kroost meekon: ik hou er namelijk heel erg van om hen op sleeptouw te nemen in relatief onbekende steden (voor hen is Brussel vooral Manneken-Pis en het Atomium). Ik hoop ze op die manier mijn/onze liefde om de vele verrassende kanten van een grootstad te gaan ontdekken, door te geven.

We hadden dus een 3-tal uurtjes tijd en ik had mijn zinnen gezet op de munttoren op het Muntplein (net naast de schouwburg): een walhalla van boeken, strips, CD's en nog veel meer. Bij aankomst merkten we dat deze bib pas om 10 u open was, dus trakteerde ik zoon- en dochterlief op een ontbijtje (en voor mezelf ne straffe koffie) in het Grand Café van het muntpuntgebouw.de a la minute vers gesneden fruitslaHet wachten om het muntpuntgebouw te ontdekken werd beloond: een ENORME collectie boeken, strips, enzomeer, overal aangename leeshoeken (zelfs voor de allerkleinsten) en een heerlijke sfeer.
Na genoeg in de boeken geneusd te hebben, deden we nog een klein rondje (lees: uurtje) shopping:

1) de standaardboekhandel waar zoonlief al weer gauw in een boek verdiept was

2) de winkel- Nieuwstraat tot grote euforie van dochterlief die nog gauw een nieuwe bikini en wat home wear kon scoren3) Maisons du monde: op zoek naar leuke dingen om ons nieuwe interieur in te richten
4) en tot slot: de kookwinkel, een echte must voor iedere hobbykok!


Na afloop konden we alledrie besluiten dat we intens genoten hadden (en dat dit zeker voor herhaling vatbaar was) en dat we een leuk stukje Brussel gezien hadden. We dronken nog een koffie met manlief (die zijn das uit en zijn vakantiemodus aan kon zetten) en trokken we terug huiswaarts om onze valiezen in te pakken!


                                                                    Lieve groet,

                                                                     Victorine

4 opmerkingen:

 1. Zalig! Ik vind kookwinkels de max!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Brussel is een magnifieke stad. Ik ga er ook heel vaak (mijn vriend heeft er gestudeerd en heeft er een nauwe band mee) en probeer mijn zoon af en toe mee te nemen, al is hij nog maar tweeënhalf. Ik vind het gewoon belangrijk dat kinderen Brussel leren kennen, het is een wereldstad met zoveel cultuur. Zeker voor ons West-Vlamingen, is het belangrijk dat we weten dat er meer is buiten onze "kerktoren" ;-)
  De bib kende ik nog niet, lijkt me heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de tips, wij plannen binnenkort ook een voormiddagje Brussel met onze kids!

  BeantwoordenVerwijderen