woensdag 29 juni 2016

Recept: de Italiaanse zon in je bord!


Een tijdje geleden postte ik op instagram een foto van een heerlijke Italiaanse ovenschotel.

Ik kreeg de vraag om het receptje te delen en dus bij deze:

Noot: ik zet er geen hoeveelheden bij, omdat ik dat graag op zijn Italiaans klaarmaak: het komt allemaal niet te nauw en je kan gerust wat meer of wat minder nemen van dit of dat volgens eigen smaak en goesting.

1) Meng gehakt met ei, paneermeel en kruiden naar keuze (ik zwierde er oregano, baslicum, cayennepeper, peper, zout en salie in). Rol kleine balletjes en bak die in een pan.

2) Kook pasta (naar keuze) gaar.

3) Bak spekreepjes krokant.

4) Maak de saus: stoof een ui en wat look glazig en voeg hier een doosje tomaten-passata bij. Kruid dit af naar wens (ik doe er graag wat sambal oelek bij) en laat een kwartiertje pruttelen.

5) Meng alles, giet dit in een ovenschotel, leg er buffelmozzarella op en laat even gratineren onder de grill.

6) Werk af met verse basilicum.


Buon appetito!!



                                                                      Ciao!!

3 opmerkingen: