vrijdag 10 juni 2016

Photo diary #week23

Alweer vrijdagavond (zo cliché, maar wat gaat die tijd toch snel!) en dus tijd voor het weekoverzicht in 5 beeldjes!

Deze week....

....liet ik mij ongelofelijk inspireren tijdens een diner in restaurant De Herborist te Brugge: prachtige bloemencreaties, handgemaakte keramiek en met passie bereide gerechtjes. In een ver verleden volgde ik ooit eens lessen om mijn eigen keramiek te maken of maakte ik regelmatig zelf een bloemstuk en tijdens de rit naar huis sprak ik met mezelf af om daar weer wat meer tijd voor te maken!
dat prachtige handgemaakte zout- en peperpotje gezien?

....volgde ik een workshop gluten- en suikervrij koken. Heel boeiend allemaal en mijn 1ste experiment thuis (chocoladetaart zonder bloem en suiker) werd woensdagnamiddag alvast enthousiast onthaald. Dit smaakt zeker naar meer! Bij deze: receptjes zijn altijd welkom!

...werd ik bijna tot tranen toe bewogen toen ik Oudste zag dansen tijdens een optreden van de balletschool. Zo gracieus, zo elegant, zo onbeschrijfelijk mooi. Het was alsof ik ineens besefte hoe groot ze geworden is en hoe prachtig ze voluit in het leven staat.


....hakte ik een knoop door: na jaren getwijfel schreef ik mij in om te starten met pianolessen. Ik droom er al jaren van om piano te kunnen spelen en deze week dacht ik: 'het is nu of nooit'! De zoektocht naar een piano kan dus beginnen en hopelijk ben ik na enkele maanden les nog steeds zo enthousiast (alleen die notenleer zie ik wat minder zitten, maar soit ik hoop maar dat dat vanzelf in orde komt...). Wie trouwens tips heeft in verband met de aankoop van een goeie (en vooral: betaalbare!) piano => let me know!....deden Oudste en ik vandaag al een beetje van zomergerief-shopping: luchtige kleedjes, shirtjes met paillettjes, stijlvolle reistas en home-wear van mijn lievelingsmerk (maar over dat laatste vertel ik eens uitgebreid in een andere blogpost). Italy, here we come (dat er nog een pittige examenperiode aankomt, vergeten we voor het gemak eventjes :) )!
 
Een fijn weekend aan iedereen en tot volgende week!
 
 
 
Lieve groet,
 
Victorine14 opmerkingen:

 1. Die notenleerlessen vallen mee, hoor! Acht jaar geleden startte ik ook met pianolessen (toen onze oudste haar eerste jaar piano begon). Aan dezelfde academie volgde ik toen les, bij de volwassenen. Vier jaar les gevolgd, waarvan drie notenleer. Een erg leerrijke periode! Ondertussen een beetje naar de achtergrond verdwenen, omdat naaien nu meer van mijn vrije tijd wegneemt... Deze tijd van het jaar kan je in de meeste speciaalzaken goede tweedehands piano's kopen - vooral van leerlingen die gestopt zijn en hun piano terug verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dank je wel voor je reactie! Ik ben nu toch wat meer gerustgesteld ivm die lessen notenleer :). Ik zal inderdaad eens in enkele 'pianowinkels' gaan informeren of ze geen tweedehands staan hebben. Wordt vervolgd dus! Lieve groet, Els

   Verwijderen
 2. Maene in Ruiselede! Mijne komt van daar. In den tijd was het zelf huren en huur werd ook afkorting van eventuele aankoop, jah als jonge snuiter zou zo'n bevlieging duur uitkomen. Maar na tijd hadden ouders door dat het menens was en hij werd echt van mij. In Poperinge heb je ook Piano's Verhulst, door hen laat ik mijne stemmen. Welke leraar/lerares zal je hebben? Benieuwd want zelf afgestudeerde (wel al van 2000 :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij piano's Verhulst ben ik vandaag langsgeweest: goede uitleg en weer wat wijzer geworden (en vooral ook prachtige piano's gezien!). Ik denk er nog even over na wat ik juist wil (huren of kopen of tweedehands of..). Ik weet nog niet wie me les zal geven; 'nieuwtjes' mogen blijkbaar niet kiezen.. Liefs

   Verwijderen
 3. Terra die sienna is een leuk merk, ik heb daar ook spullen van. Die gestreepte jurk is ook heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, hé, maar een Italiaans merk kan niet slecht zijn, hé :)

   Verwijderen
 4. Leuk weekoverzicht zeg! Mooie outfits die je gescoord hebt, jullie zullen er stralend uitzien op vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi weekoverzicht ! En die reistas... die zoek ik al lang ! Welk merk is het en waar heb je het gekocht ?
  Super goed idee om pianolessen te volgen. Heb ik ook gedaan als volwassene. Het geeft voldoening maar je moet echt wel regelmatig oefenen ! Tijd vinden is het moeilijkste. Bij mij ging het toch trager dan bij mijn dochter ! Maar het is fijn .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat oefenen zal inderdaad een werkpuntje worden vrees ik. Maar ik kijk niet vaak TV, dus zal ik mezelf opleggen om iedere avond wat te spelen. Hopelijk komt het daarmee wel goed! Die tas brachten we een tijdje geleden mee van Primark: voor mij de 1ste en laatste keer dat ik daar binnen ga (wat een drukte en wat een chaos..), maar ik ben wel blij dat ik daar deze toffe reistas vond. Ideaal om onze spulletjes voor de 'onderweg-hotelletjes' in te pakken!

   Verwijderen
 6. Leuke foto's,toffe week en goede vooruitzichten na de examens op vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. Euhm...ik heb geen weet van Silvia, hoor...(??)

   Verwijderen
  2. Haha, sorry, ik dacht dat de workshop glutenvrij koken bij Silvia was (keuken zelfde). Ik ken haar! En zo'n workshop is echt de moeite..

   Verwijderen