woensdag 8 juni 2016

Naaiprojectje vanuit mijn hart #Berrefonds


Door de 'Bloggers for life' actie die Annelies (van de blog Liezewiezewoes) vorig najaar op poten zette, leerde ik het Berrefonds kennen.

Het Berrefonds is een VZW die in 2008 opgericht werd door vroedvrouw Christine en haar man Wouter nadat ze in het voorjaar van 2007 afscheid moesten nemen van hun kleine Berre.

Het Berrefonds wil een steun zijn voor alle ouders die hun kindje verliezen tijdens de zwangerschap of kort daarna. Ze organiseren bijvoorbeeld praatgroepen, ze maken herinneringsdoosjes, enz..

Ook in mijn dagdagelijkse job word ik jammer genoeg af en toe geconfronteerd met zo'n droevige momenten. In de loop der jaren is bij mij het besef gegroeid hoe belangrijk het is dat ouders op een mooie manier afscheid kunnen nemen van hun kindje en dat tastbare herinneringen heel waardevol kunnen zijn.

Daarom wou ik ook graag mijn steentje bijdragen aan het Berrefonds en naaide ik piepkleine wikkeldoekjes (het patroontje en de uitleg kan je op de site van het Berrefonds vinden: klik hier).

Ik zocht mijn allerzachtste stofjes uit, ging heel precies te werk en stak er al mijn liefde in...

Zelden iets met zoveel gemengde gevoelens (en tranen in mijn ogen) gemaakt....                                                                         Lieve groet,

                                                                          Victorine

9 opmerkingen:

 1. Geweldig! Ik wacht vol spanning op mijn kant-en-klaar zakje :) Die gaat persoonlijk aan huis geleverd worden (door 't Berrefonds leerde ik Sabine kennen, die ook mee werkt aan het ganse project, lijkt dit verre familie van me te zijn! Geweldig he?!)
  Héél schoon trouwens, jouw creaties! Super mooie stofjes! Prachtig!
  Fijn om te zien dat jij ook mee deed! :)

  Veel liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marieke.. zondag? Mijne wordt hier ook geleverd dan..

   Verwijderen
  2. Ik wist helemaal niet dat ze ook kant&klaar pakketjes leveren..Super!

   Verwijderen
  3. Ja je kan kiezen wat je wil maken en ze sturen of brengen je je pakket..

   Verwijderen
 2. Fijn dat je mee deed aan dit gevoelige project ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor zo iets maak ik graag tijd en is echt naaien vanuit het hart..

  BeantwoordenVerwijderen