woensdag 17 februari 2016

BLOGGING - To blog or not to blog? -Dat bloggen...ga ik er mee door of niet?


Die vraag heb ik mij begin dit jaar herhaaldelijk gesteld. Er kruipt namelijk best veel tijd in die op het 1ste zicht niet echt iets opbrengt. Ik steek namelijk ook veel energie in mijn dagdagelijkse job waar door hervormingen de zaken niet echt op rolletjes lopen en de groepssfeer onder de collega's vaak onder het vriespunt zakt (geen plezante boel dus).
Niet verwonderlijk dus dat ik mij begon af te vragen of ik mijn spaarzame vrije tijd niet beter zou spenderen aan joggen, boeken lezen, slapen, shoppen, enz.


Tot ik mij op een druilerige zondagnamiddag bezig hield met foto's maken voor een blogpost: ik vergat de tijd, raakte helemaal in een flow en was de hele week nog niet zo ontspannen geweest.


Toen besefte ik: JA, dat bloggen heeft wel degelijk zin! Alhoewel ik een wetenschappelijke-wiskundige richting (not my talent..) heb gevolgd in mijn jonge jaren, geniet ik blijkbaar ongelofelijk van het schrijven op zich. Het is niet mijn grootste talent (en zal het waarschijnlijk ook nooit worden), maar ik GENIET en dat is wat telt voor mij!


Sinds ik begonnen ben met bloggen staan mijn antennes dan ook altijd uit en denk ik heel vaak: "dat zou wel eens een leuk blogpostje kunnen opleveren".


Ik ben nog contenter als ik mijn handmade creaties ook nog eens mooi in beeld kan brengen, ik leerde hier al ongelofelijk fijne mensen kennen, ik ben steeds heel erg vereerd als een bedrijf een samenwerking voorstelt (lichte euforie bij het lezen van zo'n mails :) ), een uurtje schrijven is net zo ontspannend als een 10km loopje en last but not least: ik sta veel meer stil bij de mooie dingen in mijn leven waar ik zo dankbaar voor ben!


Kortom: ik ga dus gezellig door met die hobby van mij!


Om wat structuur erin te brengen, besloot ik sinds begin dit jaar om steeds op zondag en woensdag een blogpostje ad random te publiceren en op vrijdag toon ik jullie mijn weekoverzicht in de photo diary.
Tot slot lieve lezers wil ik jullie graag bedanken! De fijne interactie (hier, op facebook of instagram) met jullie is voor mij echt wel de kers op de taart en ik hoop jullie hier nog heel lang te kunnen boeien!


                                                                   Lieve groet,


                                                                    Victorine

30 opmerkingen:

 1. 't Zal wel zijn dat bloggen leuk is! Ik zou je missen hoor, hier in blogland! Alhoewel ik niet telkens reageer (slechte gewoonte, ik zou het meer moeten doen) lees ik toch (bijna) al je blogpostjes! Maar, doen waar je je goed bij voelt, dat is het allerbelangrijkste. En, niet omdat het 'moet'! :)

  Go go go! :)

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad, dat reageren, daar ben ik jammer genoeg ook niet altijd even consequent is...

   Verwijderen
 2. Ik schrok ben bij de titel dacht ohh nee die leuke blog stopt toch niet maar wat fijn dat je verder doet.. ik kom hier alvast heel graag.. heb hier al veel ideetjes opgedaan.. heb af en toe een bakwoensdag..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je hier wat ideetjes opdoet! En die bakwoensdag: misschien maak ik ooit wel eens een blogpostje waarbij ik onze favoriete receptjes deel!

   Verwijderen
 3. Ben blij dat je er niet mee op houdt maar ons verder blij blijft maken met leuke blogjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oef, ook ik ben blij dat je nog doorgaat met je blogje! Altijd fijn om je blogposts te lezen en de mooie foto's te bekijken. Doe zo voort en, vooral, geniet ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blij dat je voortdoet! Er kruipt idd energie in, maar het is ontspannend en vooral voor ons leuk om te lezen :-). Doe zo voort!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik lees hier nog niet zo lang maar met veel plezier. Fijn dat je verder doet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. Geef me op tijd een seintje als er taalfouten zouden instaan, hé :) :)

   Verwijderen
 8. Leuk dat je toch blijft bloggen! Ik krijg altijd een adrenalinestootje als ik op 'publiceer' klik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel blij dat je doorgaat. Jouw blog is 1 van mijn favoriete blogs en ik lees hem altijd met veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is hier ook een vraag die steeds terugkomt: blijven blowen of niet.
  Maar zolang het leuk blijft en je er van kan genieten, waarom zou je dan stoppen?
  Ik kom hier altijd graag kijken naar de fotoverslagjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag de laatste weken aan de 'page views' dat die wekelijkse fotoverslagjes blijkbaar heel graag gelezen worden; is nog een extra stimulans om daarmee verder te gaan, hé.
   Enne....je zal wel bloggen bedoelen, hé ipv blowen :) :) :)

   Verwijderen
 11. Oef! Ik kom graag lezen hoor! En ik ben fan van je foto's en ik geraak er geĂŻnspireerd van.. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heb me diezelfde vragen vorige jaar ook gesteld en doe met dezelfde reden voort. Weliswaar met een nieuwe naam en meer op't gemak, maar ik zou me niet meer kunnen inbeelden dat mijn antennes iets opvangen en het niet kwijt kunnen :-) Het is ook ongelooflijk leuk te lezen wat jouw en andere collega-bloggers hun antennes uitzenden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, die verscheidenheid aan blogs vind ik super! Ik weet ondertussen goed bij wie ik voor wat eens moet neuzen. Als ik dus op zoek ben naar een lekker, eenvoudig receptje die ook nog eens prachtig op de foto staat, weet ik dat ik op jouw blog altijd succes zal hebben! Doe zo voort zou ik zeggen! Lieve groet, V.

   Verwijderen
 13. ahja ik dacht het nog dat je ermee doorgaat!!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben heel blij dat je doorgaat want ik lees je blog heel graag!

  BeantwoordenVerwijderen