dinsdag 12 januari 2016

PERSONAL - Paris in 3 days! #part2 -

Gisteren vertelde ik al over onze 1ste avond in Parijs en hoe we genoten hebben van de adembenemend mooi verlichte Eifeltoren!

Dag 2 (de zondag) sliepen we wat uit en besloten we na een heerlijk ontbijtbuffet om wat de toerist uit te hangen.

We wilden onze kinderen op een relatief korte tijd de belangrijkste must-sees van Parijs tonen en kochten daarom dagpassen voor de RER en de metro waarmee we onbeperkt de hele dag konden op- en afstappen, zodat we niet al die kilometers te voet moesten doen. Dankzij de tip van Sylvie van de blog Ballétoile had ik vooraf de app met alle metrolijnen (ook offline te gebruiken) gedownload en konden we dus vlotjes en zonder gesukkel van A naar B naar enz. sporen.

We stippelden 'un petit tour dans Paris' uit en op onderstaand kaartje kan je ons toerke volgen.1) We hielden eerst halt bij de indrukwekkende basiliek Sacré Coeur en snoven wat sfeer op op het    gezellige Montmartre.

2) Dankzij de tip van Lieve van de blog Rue de Surène wist ik dat er op zondag markt was dichtbij de Place de la Bastille: een gezellige plaats waar je echt vanalles kon vinden en waar we keuze te over hadden om onze lunch uit te kiezen.


3) Omdat het een prachtige herfstdag was, besloten we onze lunch op te eten in het Place des Vosges waar volgens ons ook vele echte Parisiens hetzelfde idee hadden.
4) Na onze welverdiende lunchpauze namen we opnieuw de metro (diene metro is al een avontuur op zich) naar de Notre-Dame, toch ook wel een icoon in Parijs die we moesten gezien hebben vonden we.
5) Daarna trokken we naar de Avenue Champs-Elysées waar dochterlief haar hart kon ophalen bij Abercrombie en waar zoonlief 'eindelijk eens de straat waar de Tour de France aankomt' in het echt kon zien.

6) Omdat in Parijs de meeste musea de 1ste zondag van de maand gratis toegankelijk zijn, had ik mijn zinnen gezet op het Louvre. We arriveerden er rond 17 u en tot onze grote verbazing konden we zonder aanschuiven of dringen de Mona Lisa vanop de 1ste rij bewonderen!
7) We rusten nog even uit in de Jardin des Tuileries en keerden moe en voldaan terug naar ons hotel.

                                                                 Lieve groet,

                                                                  Victorine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten