vrijdag 8 april 2016

photo diary Paasvakantie

Mede dankzij mijn digitale detox kwam er vorige week van bloggen niet veel in huis en was er dus ook geen photo diary vorige vrijdag.


Deze week maak ik dit met veel plezier goed door ineens onze hele Paasvakantie in beeld te brengen.


Geniet mee van mijn lievelingsfoto's van de voorbije 2 weken!
Ik genoot samen met mijn gezin van wat rust aan zee. Ondanks de slechte weersvoorspellingen hadden we 80 % van de tijd zon en maakten we urenlange strandwandelingen. Topvakantie!
machtige wolken....


Tijdens die vakantie aan zee vierde ik mijn verjaardag. Ik werd 40 jaar en werd verwend met een ontbijtje, kadootjes, filmpjes met lieve wensen, leuke sms'jes en een heerlijk diner in een restaurantje met zicht op zee. Topverjaardag!
hartje voor met liefde uitgezochte kadootjes


Ik liep deze vakantie voor de allereerste keer 's morgens vroeg op het strand (in gezelschap van behoorlijk wat honden-met-baasje, maar soit). Ondanks een stevige wind was dit nog zaliger dan ik ooit dacht dat het zou zijn. Zeker voor herhaling vatbaar dus!
met loopschoenen op een golfbreker: toch behoorlijk glad weet ik nu.. :)


We gingen ook koers kijken. Ik ben niet zo'n liefhebber van koers, maar in combinatie met een wandeling vooraf en een koffietje achteraf was dit een super uitstapje. Meer moet dat niet zijn.
12 % bergop: respect voor die coureurs!


Tijdens 1 van mijn looptoertjes kwam ik vlakbij ons huis onderstaand tafereeltje tegen: lammetjes met hun mama-schaap, paaslelies, de ontluikende natuur en dat allemaal onder een lentezonnetje. Een mens zou van minder vrolijk worden.
ik zie die schapen al denken: "wat doet die daar nu met hare telefoon?; ze zou beter verder lopen..."


Ik oefende de voorbije vakantie ook weer wat op vlak van 'loslaten': onze oudste ging een hele dag op zwier met haar vriendinnen met de trein. Ze waren nog geen kwartier weg, toen ik een sms kreeg dat hun overstap mislukt was (iets met trein in vertraging en aansluiting dus weg). Een aantal jaren geleden zou ik me behoorlijk wat zorgen gemaakt hebben, maar nu dacht ik: "dat komt wel goed". Dikke duim dus voor mezelf en eigenlijk ook voor onze oudste die nog maar eens bewezen heeft dat ze ongelofelijk goed haar plan kan trekken!
bij haar thuiskomst wachtte ik haar als verrassing op op het perron


Ik regelde ook wat Q-time met onze kinderen apart: ik ging een namiddag op stap met onze jongste en kocht hem zijn 1ste echte portefeuille. Zo één met vakjes en in leer enal.
welke schatten zal hij daar de komende jaren allemaal in verzamelen vraag ik mij dan af...


Ik ging ook op stap met ons meisje. We trokken een dagje naar Gent en ontdekten enkele topadresjes. Maar daar vertel ik later wel eens meer over.
Ik kocht deze vakantie ook al wat gerief voor een verjaardagsfeestje . Ik deed op pinterest al heel wat inspiratie op voor mijn 'sweet table' en ben alvast op zoek gegaan naar receptjes voor gebak die mooi past binnen mijn pastel-kleurtjes-thema.
love pastelkleurtjes!!


Ik startte deze vakantie ook mijn eigen zaakje: Histoires de Bonheur.Een lang gekoesterde droom waarover ik zondag hier meer zal vertellen. Liken jullie alvast de facebook-pagina (klik hier) van Histoires de Bonheur? Binnenkort valt er misschien zelfs iets te winnen...
de bling-bling op de visitekaartjes gezien?


                                                                      Lieve groet,


                                                                       Victorine7 opmerkingen:

 1. Mooie foto's! In het voorjaar vind ik het ook altijd heel fijn aan zee. Ik kijk alvast uit naar je tips over Gent. Mijn vriendin en ik zijn van plan om daar eens naartoe te gaan, maar ik ken Gent eigenlijk niet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik schrijf binnenkort wel eens een blogpostje met enkele leuke Gent-adresjes!

   Verwijderen
 2. Toffe foto's,leuk verslagje en je FB heb ik al geliked ;) Oh zo spannend voor je!Ben benieuwd naar het verslagje over Gent want daar wil ik ook nog eens naartoe,vorig jaar een blits bezoekje gebracht met de dochter in rolstoel maar dat was geen goed idee!Mag ik vragen hoe oud jouw kinderen zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, sommige plaatsen in Gent zijn niet zo evident met een rolstoel..De charme van oude-steden-met-veel-kasseien gaat jammmer genoeg niet altijd gepaard met een vlotte mobiliteit.. Onze kinderen worden dit jaar trouwens 15 (dochter) en 13 (zoon)!

   Verwijderen
 3. Zo'n mooie foto's!!

  Loslaten is soms moeilijk, maar bij elke kleine of grotere stap die er gezet wordt, kan je ook weer ontzettend trots zijn he :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat zag er een heel erg leuke paasvakantie uit! Hier hebben wij vooral gewerkt.... dat zal ook de laatste keer geweest zijn :-)))

  BeantwoordenVerwijderen