vrijdag 27 oktober 2017

"Always add some sparkles to your life" #oktober

Het einde van de maand is alweer in zicht.

Oktober 2017 zal voor mij de geschiedenis ingaan als de maand van grote wendingen in mijn/ons leven. Op werkvlak veranderde ik van functie en ging ik zomaar eventjes 2 uur verder van huis werken en ook op privévlak stonden een aantal zaken behoorlijk op zijn kop.

Deze namiddag lag ik wat ziekjes/koortsig in de zetel en overliep ik in gedachten de voorbije maand. Ondanks de hectiek op vele vlakken was het vooral ook een maand van genieten.

Genieten van nieuwe kansen, genieten van mooie vriendschappen, genieten van herfstdagen, genieten van vele kleine dingen die mijn leven kleur geven.

Ik herinnerde me mijn hashtag #kleingelukjevandedag waarbij ik de voorbije zomer op mijn instagram-account bijna dagelijks een mooi momentje deelde. De wekelijkse photo diary hier op de blog komt er niet meer van, maar het leek me leuk om op het einde van elke maand enkele foto's te delen van fijne dingen die extra sparkles to my life geven.

P.S.: zin om mee te doen? Laat het dan zeker weten in een reactie en ik kom met veel plezier bij je meelezen!

Oktober begon alvast fantastisch met de levering van mijn nieuwe piano! Ik ben mijn 'piano-avontuur' gestart met een huurpiano, maar na mijn 1ste jaar was ik zeker dat ik hiermee verder wou gaan. Huren werd dus kopen en na heel wat wikken, wegen en sparen had ik de knoop doorgehakt. Ik heb er tot nu toe minder uren kunnen op spelen dan ik eigenlijk gehoopt had, maar daar zullen de komende vakantiedagen zeker verandering in brengen!

Een lieve vriendin stuurde me een kaartje: mooie woorden met de hand geschreven én met de post verstuurd. Heerlijk ouderwets, maar zo TOP!

Er werd tijd gemaakt om te genieten in 1 van onze lievelingsrestaurants :Testa Rossi te Vilvoorde. Italiaanse keuken, Italiaanse gastvrijheid én Italiaanse charme. La dolce vita!

Op 1 van de mooiste zondagmiddagen van deze herfst spraken we af met jeugdvrienden en hun/onze aanhang. Uren aan een stuk wandelen (bijna 15 km!), bijpraten, genieten van onze kroost, koffie, taart en prachtige natuur. Batterijen opgeladen: check!

Overal waar ik kom doe ik inspiratie op. Zo moest ik ergens in Gent zijn voor een opleidingsdag en kwam ik in het restaurant dit houten rek tegen. Prachtig in zijn eenvoud als je het mij vraagt. Ik nam er behoorlijk wat foto's van en heb al plannen om een poging te doen om ook zoiets in elkaar te timmeren :) . Wish me luck!

2 jaar geleden kreeg ik een bon om 2 gepersonaliseerde armbandjes te bestellen. In het 1ste liet ik de namen van mijn man en 2 kinderen verwerken en dat draag ik vaak. Het 2de liet ik maken met mijn favoriete quote erin. Ik draag het niet zo vaak, maar ik blijf het een prachtexemplaar vinden.

Ik hou ervan om onverwacht kleine attenties te geven aan mensen die me dierbaar zijn. En blijkbaar heeft ons meisje die genen van haar mama geërfd. Zo kwam ze op een bijzonder moment (waar ik later wel eens wat meer over vertel) totaal onverwacht aangezet met een klein kadootje: met zorg uitgekozen en met woorden recht uit het hart. Absoluut om te koesteren!

En ik eindig mijn geluksmomentjes-overzicht met een foto van vorige week vrijdag: kaarsjes aan, tijd met en voor mijn gezin, mijn favoriete baby-pilea-plantje die ik kreeg van een lieve collega en een glaasje prosecco als verwennerij.


Fijn weekend iedereen!!

Lieve groet,

Els


13 opmerkingen:

 1. Dat rek, is dat bij Romain Roquefte?
  Italiaans adresje ga ik onthouden voor als ik eens in de buurt ben.
  Fijn weekend xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat rek vond ik in het restaurant van het VAC-gebouw vlakbij het station van Gent-Sint-pieters. En nog een tip: ruime keuze voor vegetariërs bij Testa Rossi!

   Verwijderen
 2. Extra sparkles, daar ben ik voor te vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook! Ik maak op het einde van november zeker weer een overzichtje van mijn extra sparkles :)

   Verwijderen
 3. mooie. Bij mij zijn het nog steeds heel regelmatig #kleinegelukjes op mij IG. Misschien moet ik ook eens een nieuwe # overwegen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kom in ieder geval graag meekijken bij jouw #kleinegelukjes op IG :)

   Verwijderen
 4. I'm always in for extra sparkles. Mooi overzicht! Respect dat je vol overgave begonnen bent met piano spelen en dat ook blijft volhouden. :-)
  Dat adresjes in Vilvoorde noteer ik in mijn bullet journal: bedankt voor de tip!
  Fijn weekend! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat volhouden lukt de ene week beter dan de andere, hoor :) En nog een tip voor Testa Rossi: zeker reserveren vooraf!

   Verwijderen
 5. Mooie geluksmomentjes. Geniet nu maar van een rustig WE.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie foto's en overzicht van fijne momenten! Dat adresje in Vilvoorde is inderdaad erg lekker he :-) Geniet van het weekend! X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. The content of your blog is exactly what I needed, I like your blog, I sincerely hope that your blog a rapid increase in traffic density, which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
  ลาลีกา

  BeantwoordenVerwijderen