Ook op reis sta ik graag (af en toe) in de keuken: ik vind het super om op kleine marktjes op zoek te gaan naar lokale, verse producten en daarmee een eenvoudige, maar smaakvolle maaltijd te bereiden.
Tijdens onze reis naar Toscane vorige zomer (wij zijn Italiƫ-liefhebbers) nam ik enkele foto's van mijn kookkunsten en vandaag deel ik hier graag 3 supersnelle, eenvoudige (weinig keukenhulpjes nodig!), maar fantastisch lekkere gerechtjes.
En reken daar dan nog een glas heerlijke Chianti-wijn en een adembenemende zonsondergang bij en ik kan je garanderen dat dit familiemomentjes zijn om nooit meer te vergeten!
1) verse pasta + home made tomatensaus
Fruit wat ui en knoflook glazig - voeg hier verse passata bij en laat even pruttelen - kook verse pasta beetgaar - dien op met verse basilicum en geraspte parmezaan
2) tomaat + mozzarella
Koop verschillende soorten tomaten op de markt - koop buffelmozzarella (ook op de markt) - stop bij een agriturismo en koop een fles olijfolie extra vierge - snij tomaatjes en mozzarella in schijfjes - besprenkel met olijfolie - werk af met peper, zout en verse basilicum
Weeral op de markt: koop verse tortellini en verse pesto - kook de tortellini enkele minuutjes in gezouten water en dien op met de pesto, verse basilicum en ciabatta of stokbrood
Buon appetito!!
Tot slot:
vrij vertaald: men kan niet goed denken, liefhebben, slapen als je niet goed gegeten hebt :) |
Ciao,
Els
Geen opmerkingen:
Een reactie posten