zondag 29 januari 2017

Digitaal detoxen = me-time #part1

Rust, natuur en mijmeren...zonder WIFI :)


Zondagavond, 20 u.

We zijn net terug van enkele dagen q-time in Centerparcs en ik heb mij gezellig onder een dekentje in de zetel geïnstalleerd om in gedachten nog wat na te genieten van enkele fijne dagen met mijn liefsten.

Na een week vol zorgen kwam deze mini-vakantie als geroepen: we namen tijd om te lezen, om bij te praten, om spelletjes te spelen (en weeral vast te moeten stellen dat ik absoluut niet tegen mijn verlies kan...) en om eventjes digitaal te detoxen.

Dat digitaal detoxen deed ik vorige zomervakantie ook en het viel me tijdens de rit naar huis plots te binnen dat ik de blogpost met mijn bevindingen over deze detox eigenlijk nog nooit gepubliceerd heb.

Omdat ik overtuigd ben van de voordelen van zo'n offline periode, lijst ik hier op de blog graag eens op hoe ik dit ervaar.

Allereerst moet ik toegeven dat het niet zo simpel was vorige zomer en nu ook weer niet de voorbije dagen. Het is bijna een automatisme geworden om x aantal keer per dag mijn telefoon te nemen en 'rap' eens door mijn mails en social media te scrollen.
Ik moet dus heel bewust mijn GSM ergens in een hoekje leggen en afspreken met mezelf dat ik enkel 's morgens en 's avonds es ga checken of er niemand ons dringend nodig heeft.

Vreemd genoeg wen ik daar ook snel aan en vul ik die vrijgekomen momenten op met zaken waar ik anders 'geen tijd voor heb'.
Ik merkte daarnaast ook al vaker dat ik 's avonds meer ontspannen ben en ik heb het gevoel dat er meer rust in mijn hoofd is. Alleen maar voordelen dus als je het mij vraagt.

Maar omdat het hier geen epistel van 3 bladzijden zou worden, vertel ik jullie woensdag graag in part 2 waar ik heel erg kan van genieten tijdens mijn offline-moments en welke nieuwe ontdekkingen ik ondertussen deed.


                                                                          Lieve groet,

                                                                           Victorine


2 opmerkingen:

  1. ohh digitaal detoxen zou ik ook echt eens moeten doen, want ik voel dat ik daar wel aan verslaafd ben... ik volg je ervaringen op! en ik ga dat ook eens proberen.....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Groot gelijk An! Ik heb net een blogpost geschreven over de leuke dingen waarmee ik me in mijn offline tijd graag mee bezig hou :) Misschien kan ik je hiermee wel inspireren. Lieve groet, V.

      Verwijderen