vrijdag 7 oktober 2016

Photo diary #week 40

Het is ondertussen al een hele tijd geleden, maar ik had nog eens zin om van 'photo diary' te doen.

Voor deze week heb ik de handdoek in de ring gegooid, mij onder een dekentje in de zetel geïnstalleerd om in alle rust dit blogpostje te schrijven.

Kijken jullie mee naar mijn week in beeld?

Vorige zaterdag ging ik op stap met onze Jongste: het kind groeit terwijl je erop staat te kijken en had dringend nood aan een volledige nieuwe wintergarderobe. We amuseerden ons eigenlijk wel: alhoewel shoppen absoluut geen leuk tijdverdrijf is voor hem, hadden we veel leute (ik bespaar jullie de details :)), hadden we goeie gesprekken (duimen dat dit zo blijft de komende jaren!) en genoten we van een welverdiende pannenkoek achteraf! Ik moet nu alleen nog eventjes bekomen van het feit dat ik echt al zijn nieuwe kleren moest zoeken in de volwassenafdelingen (leve maatje XS!). Hashtag wanneerwerdmijnjongstgeborenezogroot?
Op zaterdagavond koos ik voor wat cultuur. Weeral met Jongste. Voor hem een verplicht nummer in het kader van zijn lessen algemene muziekcultuur en voor mij een volledig vrijwillige keuze. Maar viel dat even tegen... Ik dacht dat ik geen moeilijke was op dat vlak, maar 2 uur luisteren naar muziek die je dan toch niet zo mooi blijkt te vinden is lang....heel lang...
Zondag leek veelbelovend te starten: op het gemak mijn dag inzetten met een tasje koffie en leuke plannen in het vooruitzicht. Tot ik telefoon kreeg: manlief was tijdens het mountainbiken met een harde smak op zijn hoofd gevallen en even buiten westen geweest. Hij werd afgevoerd met de ambulance (naar een Frans ziekenhuis notabene, omdat hij net over de grens op Frans grondgebied aan het fietsen was) en ik repte mij er naartoe. De scans van zijn hoofd waren geruststellend en ik mocht hem na enkele uren vol blutsen en builen weer mee naar huis nemen. Cliché, I know, maar op zo'n momenten besef je weer hoe broos het leven is....en hoe graag ik hem zie...dat ook (wat melig, but so true).
Een hoogtepuntje in mijn crazy week was toch wel toen ik de enthousiaste reactie zag van een lieve klant die haar bestelling bij Histoires de Bonheur kwam afhalen. Ze had een gepersonaliseerde giftbox besteld voor een klein meisje en ik voelde plots weer hoe leuk het is om mensen blij te maken met mijn hand gemaakte spulletjes.. Ik heb 's avonds meteen een dag in mijn agenda geblokkeerd om mij helemaal in Histoires de Bonheur-sferen te gaan begeven!


Op piano- en notenleervlak was het niet direct zo'n succes... Ik heb amper 1 keer de tijd gevonden om mij aan mijn piano te zetten (iets met lange werkdagen enzomeer) en het enige goede nieuws in de les notenleer was de mededeling dat er op 21 november geen les is... Laat ons hopen dat ik volgende week beter nieuws heb op dit vlak...Gisteren had ik een Brussel-werkdag: mijn dag begon met een hoop miserie (afgelaste treinen, moeten lopen van A naar B, geen tijd meer voor koffie bij aankomst) maar kon ik afsluiten met een zalig en moe-maar-tevreden gevoel! Hartje voor conferenties met fantastische inhoud en dito sprekers, super catering (broodje hummus met geroosterde groentjes en een bio-sapje om maar iets te zeggen) en bovendien in een prachtige locatie!

Paleis der Academiën


Op naar volgende week zou ik zeggen, maar eerst ga ik wat van recharge met mijn liefsten dicht bij mij doen :). Benieuwd?? Op instagram ga ik de komende week mijn favoriete beeld-van-de-dag met jullie delen!

En wat zijn jullie plannen in het weekend?


                                                                    Lieve groet,


                                                                     Victorine

13 opmerkingen:

 1. War een leuke blog, ik denk dat ik hier eens vaker ga komen lezen ;-)
  Ik heb een rustig weekend voor de boeg. Zoonlief moer morgen niet voetballen dus dat maakt het al een pak minder druk. Morgenavond krijg ik vriendinnen op bezoek. Dat wordt lachen en smullen. Zondag zal ik wat moeten strijken en ga ik langs bij mijn oma in het rusthuis. En wat de dag nog zal brengen dat zien we dan wel. Fijn weekend! Liefs, Sophie (van IG)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk Sophie dat je hier komt meelezen! Leuk, hé om eens een rustig weekend voor de boeg te hebben. Geniet ervan! Liefs, Els

   Verwijderen
 2. En tevreden klanten... komen terug!
  Hier een extreem druk weekend voor de boeg met van alles wat: een emotionele zaterdag, een feestelijke zaterdagavond (mét borrel!) en een familiezondag...
  Het beste komt op het eind: maandag vrije dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Paleis der academien is effectief een fijne plek. Maandag mijn bestemming voor lange opleidingsdag maar met boeiende sprekers. Nu maar hopen dat treinen beetje normaal rijden. Dit weekend vooral poberen die kopvalling onder controle te krijgen, verder voorbereiden verhuis (november maar de stress stapelt zich op want zal alles rond zijn - nog veel last minutes voor aannemers) en zondag nog wat muziek meepikken. Best druk eigenlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Succes met de verhuis volgende maand! Ik help mee duimen voor stipte treinen maandag :)

   Verwijderen
 4. Wat fijn dat je wat quality time kon doorbrengen met je jongste spruit. Wij bezochten gisteren en vandaag de grootouders van ons zoontje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die grootouders bezoeken staat ook dikwijls op ons weekend-to-do-lijstje :)

   Verwijderen
 5. Gelukkig is je man OK!
  Ik ga dringend eens in je HDB-gamma moeten gaan snuffelen, heb ik de indruk...
  Fijne week! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je doet me eraan herinneren dat ik dringend de nieuwste creaties moet fotograferen en online zwieren :)

   Verwijderen
 6. Oef, je man zeg! De voorbije week had ik een emotionele begrafenis, heel veel werk voor school, een zoon met kopzorgen (hij groeit trouwens ook ontzettend veel en snel). Dit weekend was zaterdag-les dag, ik zat een hele dag op mijn gat om les te volgen. Zondag een feestje, die wat lang uitliep. En dan -oef- vandaag een vrije dag! Maar het zal een werkdag worden, anders geraak ik er niet door. Maar hey, ik start deze dag met fijne blogs lezen, mét een heerlijk potje koffie! Tot gauw!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oei, emotionele begrafenissen en zonen vol kopzorgen zijn nooit goed...Gelukkig een extra dagje vrij voor jou om wat te bekomen, wat werk in te halen én goeie koffie te drinken! Liefs, Els

   Verwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen