zaterdag 30 september 2017

Vegetarische pizza bomvol (verborgen) groenten

Vandaag is het #wereldveggiedag.

Daarom deel ik graag een nieuw vegetarisch recept (vond ik trouwens hier) die hier gisteren uitgeprobeerd werd...en helemaal goedgekeurd is door mijn huisgenoten!

Maak je pizzabodem:

- kook 500 gr geschilde zoete aardappel tot ze zacht zijn
- plet de gekookte zoete aardappel met een vork en meng dit met 100 gr havermeel, 2 eieren, peper, zout, tijm en rozemarijn
- smeer dit mengsel met behulp van de achterkant van een lepel open op een bakplaat met bakpapier (tot de 'pizzabodem' ongeveer 3 à 5 mm dik is)
- bak dit ongeveer 30 min in de oven (180 graden)


Maak je pizza:

- haal je gebakken pizzabodem uit de oven en smeer er een laagje tomatenpuree op
- druppel er wat groene pesto naar wens over
- beleg met mozzarella
- bak een 5tal minuutjes in de oven

Afwerking:

- haal je pizza uit de oven en werk af met verse rucola, Parmezaanse kaas en eventueel basilicum.



Smakelijk!!


Lieve groet,
 
Victorine

1 opmerking: