vrijdag 22 april 2016

Ons weekmenu in de photo diary #week16

Deze week was een pittige week: extra lange werkdagen voor mezelf, extra activiteiten en uitstappen voor onze kinderen en de man des huizes die niet echt des huizes was.

Om zo'n weken vlotjes door te komen, heb ik absoluut mijn weekmenu nodig (hoe ik dat aanpak, vertelde ik hier (klik) al eens). Alleen op die manier slaag ik erin om iedereen gezond en vers te laten eten (kwestie van prioriteiten stellen, hé :) ).

Ik toon jullie daarom graag in de photo diary wat er deze week bij ons op tafel of in de brooddoos kwam. De foto's zijn niet echt schitterend wegens snel met mijn iphone genomen, maar wie weet kan ik hiermee wel iemand inspireren!

Here we go!

Maandag:

Ik begon mijn werkweek met een kommetje soya-yoghurt met verse mango en home made granola. Topontbijtje waar je zeker een hele voormiddag mee verder kan.


Op maandagen proberen wij meestal allemaal rap over de middag naar huis te komen om warm te eten. 's Avonds is er namelijk voor Jongste voetbaltraining en nadien voor ons vaak nog 1 of andere vergadering en ik vind het veel te veel gedoe om in zo'n avondspits nog te moeten koken. Ik kook dan liever iets op zondag om dan op maandagmiddag in een halfuurtje te kunnen klaarmaken en opeten.
Deze week koos ik voor courgetti (=courgette in spaghettisliertjes met de spiralizer) met spaghettisaus. Lekker, snel en gezond!


's Avonds stond er een overschotje van koude broccoliroosjes met hesp en een gekookt eitje op het menu (maar daar vergat ik blijkbaar een foto van te nemen..).

Dinsdag:

Dinsdagmiddag stond er weer een kommetje soya-yoghurt met granola en verse framboosjes op het menu. De frambozen zijn nog behoorlijk prijzig, maar ik ben daar dus ongelofelijk verzot op en kies dus af en toe voor vers ipv diepvries.


's Avonds had ik wat meer tijd om te koken en koos ik voor gemarineerde kip (ik snij de avond voordien een kipfilet in blokjes, meng die met kippekruiden en olijfolie, laat dat een nachtje marineren en bak die dan in een panneke of in de oven), ouderwetse pureepatatjes en bloemkool-en-pompoen-in-de-oven à la Pascale Naessens (bloemkool en pompoen in roosjes en blokjes snijden, room en tijm erover, 1 uur in de oven op 180 graden).


Woensdag:

In de lente zet ik iedere week wel eens asperges op het menu. Vandaag dus ook mijn lievelingsgerechtje: asperges à la Flamande! Echt wel om duimen en vingers van af te likken!


Dinsdagavond had Oudste nog vanuit het Chiroheem (inlevingsweek deze week, dus sliep de hele meute in het Chiroheem) een sms gestuurd met de mededeling dat de Chirobende woensdagmiddag bij ons zou komen lunchen/picknicken. Omdat ik dat een uitgelezen kans vond om hen wat vitamientjes voor te schotelen, maakte ik dinsdagavond nog snel een grote kom groentesoep.

Meestal ben ik op woensdagnamiddag vrij en bak ik iets lekkers. Deze week kozen we voor brownies.

Omdat ik op donderdag een Brussel-werkdag had (lees: lang en pittig), maakte ik ook nog gezonde appel-havermoutkoeken die ideaal zijn als ontbijt.


Donderdag:

Om 5u30 stond ik al in mijn keuken om de picknick voor een schooluitstap voor Oudste klaar te maken: ik maakte voor haar wraps met verse kaas + gerookte zalm+ dille en wraps met avocadomoes + geplet eitje + rucola.


Omdat ik een vroege trein te halen had, was er thuis enkel tijd voor een tas koffie, maar op de trein at ik op het gemak mijn havermoutkoekjes. De koekjes zijn zeker voor herhaling vatbaar en ik post hier binnenkort wel eens het recept.

De lunch op mijn werk bestond uit (veel te gezouten) soep en boterhammen. Niet echt mijn ding, maar bij gebrek aan beter toch maar opgegeten.

Na zo'n Brussel-dag ben ik laat thuis en moet het avondeten dus vooruit gaan: ik maakte een slaatje met rucola, kerstomaatjes en gebakken geitenkaasjes klaar. Heerlijk!

Nadat 's avonds iedereen was waar hij of zij moest zijn (lees: Oudste naar Chiroheem, Jongste in zijn bed en echtgenoot op zijn werk) maakte ik op mijn gemak een slaatje voor vrijdagmiddag en een lasagne voor vrijdagavond klaar. Pure ontspanning voor mij na een crazy werkdag!


Vrijdag:

Vandaag begon mijn dag met een afspraak bij de dokter voor een nuchtere bloedname. Omdat er nadien geen tijd meer was om thuis te gaan ontbijten, nam ik dus de laatste havermout-appelkoekjes mee om op het werk op te eten. Ik vind ze echt wel lekker en ik ga ze zeker nog maken.

Vanmiddag genoot ik tijdens de pauze van mijn slaatje van rucola, quinoa, feta-kaas en kerstomaatjes.

Vanavond was de jus er wat uit en was ik zotcontent dat ik enkel mijn lasagne in de oven moest placeren en ondertussen met een glaasje wijn alvast aan mijn weekmenu voor volgende week kan beginnen!

Zijn er hier nog fans van een weekmenu en hebben jullie nog super ideetjes voor snelle, gezonde receptjes? Let me know :) !

Een fijn weekend aan iedereen en tot volgende week!



                                                                 Lieve groet,

                                                                  Victorine


 

 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 

12 opmerkingen:

  1. Wat een lekkere week...ik kijk uit naar het recept van de ontbijtkoekjes..
    De boeken nooit meer diëten van Sandra Bekkari vind ik top...heel lekkere dingen persoonlijk ben ik meer fan dan van Pascale N...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik maak er zeker binnenkort eens werk van om het receptje uit te typen!
      Over die boeken van Sandra Bekkari heb ik al veel positieve dingen gehoord...al twijfel ik of er op mijn rek met kookboeken nog plaats vrij is :) Lieve groet, Els

      Verwijderen
  2. Hier ook weekmenu's for the win...,maar ik moet ze echt Op voorhand opschrijven om niet met een volle ijskast en een buik vol acute goestjes te eindigen.
    Na deze post heb ik weer extreem veel inspiratie... Danketje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad, weekmenu's zijn de beste garantie om aan 'goestjes' te weerstaan, hé

      Verwijderen
  3. Hier nooit een weekmenu,ik ben wel altijd op tijd terug thuis om eten te maken.Heb hier wel al verschillende lekkere dingen voorbij zien komen zeg ;) En je mag dat receptje van die granen koeken snel delen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mijn god, wat ziet dat er allemaal lekker uit! Ik zou graag je dochter zijn! ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er allemaal erg lekker uit! De lunch op je werk is inderdaad een schril contrast met al het andere lekkers.
    Zo'n weekmenu lijkt me verdraaid handig, maar hier is het voorlopig nog niet gelukt...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, spijtig, hé dat de meeste mensen nog steeds brood en 'soep-uit-pakskes' als lunch voorzien...En dat terwijl er zoveel gezondere en vooral lekkerder alternatieven zijn..

      Verwijderen
  6. Hier ook weekmenu's for the win! Dat van jou ziet er wel zeer jammie uit! Ik kijk al uit naar het recept voor de koekjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het receptje staat volgende week op de blogplanning :) !

      Verwijderen