woensdag 2 maart 2016

GOOD FOOD - zoete verwennerij voor de week van de vrijwilligers -












Deze week is het de week van de vrijwilliger.


Ook in mijn werksituatie helpen er geregeld vrijwilligers mee. Ze zorgen voor het onthaal van de cliënten, voor een gezellige sfeer, voor een tasje koffie op tijd en stond en zo veel meer.


Uiteraard wordt dit heel erg geapprecieerd en daarom wou ik hen eens extra verwennen.


Omdat ik deze week nogal krap in tijd zit voor zo'n dingen, zocht ik dus naar een snel-klaar-receptje.
Ik koos daarom voor het super eenvoudige recept voor madeleines (nostalgie!) van Roger Van Damme.


Heel snel klaar (wachten tot de oven warm is, duurt nog het langst :) ), heerlijk luchtige madeleines en contente vrijwilligers (de doos was helemaal leeg gisterenavond): missie geslaagd dus!


Hoe ga je hierbij te werk:


1) verwarm de oven voor op 200 ° C
2) laat 100 gr boter op een zacht vuurtje smelten
3) meng ondertussen 100 gr zelfrijzende bloem, 100 gr kristalsuiker en 2 eitjes
4) voeg de gesmolten boter toe aan het deeg en meng goed
5) voeg het sap van 1/4 limoen toe aan het deeg
6) vul madeleinevormpjes op met het deeg en bak 8 à 10 minuutjes af in de oven






Smakelijk!






                                                               Lieve groet,


                                                                Victorine











10 opmerkingen:

  1. Ik wil ook wel eens vrijwillig een vrijwilliger zijn... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor mij hoef je geen vrijwilliger te zijn om hier madeleintjes te komen eten, hoor :)

      Verwijderen
  2. Ja lap, nu heb ik ook zin in van die zalige madeleintjes..... Bedankt voor 't receptje!
    Waar vond jij de bakvorm? :)

    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Marieke,
      Ik heb die vormpjes al lang liggen en weet eerlijk gezegd niet meer waar ik ze kocht. Ik vermoed dat je zoiets waarschijnlijk wel bij de collishop zal kunnen bestellen. Succes met het bakken!

      Verwijderen
    2. Ahaaa, dat zou wel een goed kunnen! Bedankt voor de tip! Ik ga op zoek...

      Verwijderen
  3. Hmmm, ziet er zo lekker uit! Lief van je om op deze manier de vrijwilligers in de bloemetjes te zetten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Supermooie foto's!
    Ik ga dit receptje zelf zeker uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij hebben volgende week een etentje voor alle vrijwilligers die op ons werk regelmatig een handje toe steken.Wat zouden we zonder zijn!?!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lief dat je aan de vrijwilligers denkt!

    BeantwoordenVerwijderen