donderdag 21 mei 2015

Restyling van onze meisjeskamer

Ons meisje is vandaag 14 jaar geworden!

Het lijkt nog maar pas geleden dat ik vorig jaar voor haar en enkele vriendinnen een naaiworkshop-verjaardagsfeestje organiseerde.

Dit jaar echter zijn ze meer into slaapfeestjes en blijft mijn rol eerder beperkt tot het voorzien van de nodige catering (ontbijtbuffetje anyone?).

Terwijl dochterlief in april op ski-reis was, begon ik na te denken over haar verjaardagskadootje. Ik wist dat ik haar een groot plezier kon doen met leuke spullen voor haar kamer en besloot dus om haar slaapkamer te restylen.

Een tijdje geleden haalde ik daarom het mini-woonboek in huis. Dit boek gunt ons een kijkje in een 30-tal echte kinderkamers. Er staan echt pareltjes van kamers in en tijdens het bladeren raak ik steeds ongelofelijk geïnspireerd.

Momenteel hou ik heel erg veel van de combinatie muntgroen-zachtroze-crèmewit en goud en daarom was de stoffenkeuze voor de restyling niet zo moeilijk.

De basiskleur van haar slaapkamer is wit. Ik vind dit wel makkelijk, omdat je op die manier snel en zonder veel schildergedoe met enkele accessoires een totaal andere sfeer kan creëren. Zo gezegd, zo gedaan dus...

Ik haalde vorig jaar al kussens in huis die ik voorzag van een cosy hoesje en ik besloot om nieuwe kussenhoezen te maken. Ik maakte opnieuw gebruik van deze handleiding en de ideale stoffencombinatie hiervoor vond ik bij de soldeur te Kortrijk. Sommige kussenhoezen kregen een gouden paspel en op de effen crème stof streek ik enkele teksten met gouden flexfolie.
Ik maakte voor haar ook nog een nieuw memobord gebaseerd op deze werkwijze.

 

 


Tijdens de opruimwerken voor onze verbouwing (yep, iedere verdieping moest aan mijn opruimwoede geloven!) kwam ik haar 1ste piepkleine balletschoentjes tegen die ik in een Ikea-kadertje stopte.
In 2 witte kadertjes (ook van de Zweedse meubelgigant) stopte ik enkele teksten die ze dan zelf helemaal naar smaak en stemming kan aanpassen.

 
 


Ten slotte kocht ik nog 3 papieren pompons die het dromerige sfeertje in haar kamer helemaal compleet maken!


 
 
 
Happy birthday m'n lieve Laure!!  x
 
 
Lieve groet,
 
Victorine

9 opmerkingen:

 1. Mo prachtig zeg! Hoera voor het mini-woonboek (ik kijk er ook vaak in) en voor Hazeltje! Woensdag is mijn dochter aan de beurt, dus nog efkes wachten om te bloggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi hoor. Hier wordt de kinderkamer deze zomer ook vervangen door een echte tienerkamer. Momenteel zoeken we een koper voor haar kamer maar we hebben nog even de tijd. Ik heb hier een paar leuke ideetjes gezien die ik dan aan mijn meid ( 15) ga tonen als ze thuis komt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super mooie kleurencombinatie,zo zou ik ook wel willen slapen.Die teksten op de kussen vind ik de max,misschien nog een idee voor mijn overtrekken voor de zetel in de living,nu liggen er bruine maar naar de zomer toe wil ik er lichtere maken.Heb je zo'n toestel om de tekst uit te snijden?Ikke jammer genoeg niet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inderdaad een cameo...maar met een fijn schaartje en heeeeeel veeeeeel geduld lukt dat ook, hoor :)

   Verwijderen
 4. ohja,vandaag je blogje pas ontdekt maar al vele leuke dingen gezien en gelezen!!

  BeantwoordenVerwijderen