zondag 17 mei 2015

Kleine kindjes worden groot...

Kleine kindjes worden groot.

Zo ook onze Lucas: het lijkt alsof het gisteren was toen hij geboren werd. Nu is hij al een-bijna-12- jarige en zit hij in het laatste jaar van het lager onderwijs.

Bij ons is het de gewoonte dat kinderen in het 6de leerjaar hun vormsel of groeifeest vieren. Ergens vorig jaar hadden we het plan opgevat om daarvoor een leuk feestje bij ons thuis te organiseren en regelden we een 'kok-aan-huis'.

De verbouwplannen gooiden echter roet in het eten (start werd van januari uitgesteld naar april) en we kwamen tot de vaststelling dat ons huis in mei een bouwwerf zou zijn + dat we geen deftige keuken zouden hebben.

Niet echt ideaal voor een feestje dus...

We besloten daarom maar (met een klein beetje pijn in het hart) om een gezellig restaurant te zoeken waar we in alle rust konden tafelen.

Om het feest toch persoonlijk te maken, besloot ik om toch 't één en 't ander zelf te maken (lees: naaien).

Dankzij Annick van de blog myminniemie kwam ik op het idee om kleine zakjes als attentie voor de gasten te maken. Ik kocht een lap lichtblauwe ruitjesstof, op een avondje naaide ik alle zakjes en ik werkte ze nadien af met donkerblauwe flexfolie (wat een prutswerk...). Uiteindelijk vulden we de zakjes met lavendel (zoals ik hier al deed) en konden we onze gasten verwennen met mini-lavendelgeurzakjes.

Na de misviering nodigden we een aantal mensen bij ons thuis uit voor een glaasje en een hapje. Uit dezelfde stof als de zakjes, maakte ik een grote 'vlag' die aan onze voordeur de gasten kon verwelkomen en ik fleurde onze bouwwerf wat op met bloemenkransen die ik -naar goede gewoonte- weer pas op de valreep (lees: een uurtje voor het feest) afwerkte.Terwijl ik toch bezig was met vlaggen maken, naaide ik nog een naamslinger die ongetwijfeld nog wel van pas zal komen.Tot slot maakte ik nog een pennenzak en mini-kleurboekjes om onze jongste tafelgenootjes wat te entertainen!

 


 
 
 We hadden een heerlijk feestweekend en na afloop zei onze lieve jongen: "awel, mama en papa, 't was superleuk". Een moederhart zou voor minder gaan smelten....                                                             Lieve groet,

                                                              Victorine8 opmerkingen:

 1. Amai, prachtig gedaan allemaal! Proficiat hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ge-wel-dig! Gefeliciteerd aan het varkentje en ik denk dat jullie nog heel lang gaan nagenieten. Het ziet er TOP uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo gaf je alsnog je eigen toets, ook al was het restaurant pas je tweede optie....mooi wi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo krijg je in een restaurant nog die persoonlijke toets. Mooi & tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk gedaan! Bedankt voor de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai, allemaal zo fijn afgewerkt, echt leuk gedaan! Ik kan het geloven dat het een topdag was.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd! Hij zal het zich altijd herinneren!

  BeantwoordenVerwijderen