vrijdag 1 mei 2015

Allergie-alarm!

Zoonlief vertrekt binnenkort een weekje met zijn klas op plattelandsklassen.

Vorig jaar was zijn 1ste klasuitstap hem goed bevallen en dus kijkt hij dit jaar ook wel uit naar een leuke en spannende 5-daagse.

Omdat het zeer belangrijk is dat onze allergische jongen steeds zijn medicatie mee heeft, maakte ik voor hem een "medicamenten-tasje".

Vooraan stikte ik een stukje doorzichtige plastiek waar ik een briefje met de nodige info op kan insteken en flockte ik een rood kruis, zodat het tasje wat zou opvallen.

Op die manier zal het geen (onbegonnen) zoektocht worden in de grote valies, mocht hij zijn pilletjes of puffers nodig hebben. 
 
Lieve groet,
 
Victorine

2 opmerkingen:

  1. Goed gevonden zeg! Stel het wel Lucas, het is een leuke week dadde!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke allergie-kit. En vooral handig! Hier ook een zoon met voeselallergieën, en heel de lagere schooltijd stond er een nood-kit in de klas, met duidelijke handleidingen voor de leerkrachten. Nu, in het middelbaar (die dicht bij het ziekenhuis ligt) doen we dat niet meer. Ze zijn sneller aan het ziekenhuis, dan dat ze moeten uitzoeken wat te doen ;-) Enkel de ceterizine en de puffers gaan nog mee. We lieten hem trouwens onlangs eens testen, en hij is er stilaan aan het uitgroeien. Dus hoera, sommige dingen mogen terug, langzaamaan, op het menu staan. En voor pinda-noten komt er een vaccin, dus dan zijn we er hopelijk helemaal van verlost :-)
    Veel plezier voor Lucas op de klasuitstap!

    BeantwoordenVerwijderen