vrijdag 20 maart 2015

Selfish sewing: mijn handmade LBD!

Ooit las ik in het boek "little black book" van de blogster Sofie Valkiers het zinnetje "creëer je eigen signature style".


Daarmee wou Sofie eigenlijk duidelijk maken dat je vooral je eigen stijl moet zoeken en niet altijd slaafs de modetrends moet volgen.


Voor mij klopt dat gevoel helemaal: ik laat mij graag inspireren door mode-iconen van jaren geleden (love the Jackie O'-style) en in de heersende modetrends vind ik niet altijd mijn goesting (vaak ook wel, hoor, te oordelen aan de afrekening van mijn visakaart).


Daarom besloot ik om toch maar eens een poging te ondernemen om kledij voor mezelf te maken (kan ik helemaal mijn goesting doen qua stijl en stoffenkeuze)!


Mijn 1ste projectje werd een Little Black Dress, omdat ik van mening ben dat een LBD een tijdloos stuk is die met een paar mooie schoenen en een schone sjakos altijd stijlvol is.


Ik had lang geleden al mijn zinnen gezet op de June dress uit La maison Victor en ik kocht een lap zwarte stof.

 

 


'The making of' was echter niet zo evident: als auto-didact is het voor mij toch altijd wat zoeken wat ze bedoelen met beleg (is dat niet iets voor op de boterham?), omzoomen, enz. (lang leve google en you tube!) + zoals dat zo vaak gaat bij mij was het weer last-minute werk (lees: 5 dagen voor het bewuste feestje kwam ik pas op het idee om zelf mijn outfit te maken).


Ik had al wel door dat die June dress niet echt voor beginners was, maar koppig als ik ben, negeerde ik die boodschap, want ik vond het een geweldig leuk modelleke die perfect zou zijn voor het feestje enkele dagen later.


Het ineen stikken van het voorpand en het achterpand verliep verbazingwekkend vlot (ik begon mij zelfs af te vragen wat er moeilijk was aan een jurkje naaien), maar toen kwam ik aan de rits en het bewuste 'beleg'... Wat heb ik daar toch mee gesukkeld! Ik heb de hele boel een paar keer vloekend aan de kant gezwierd, maar uiteindelijk had ik toch de courage (en vooral: het geduld) om het jurkje af te werken.


Na de pasbeurt was ik helemaal in mijn nopjes, want het kleedje zit echt als gegoten! Al het gesukkel was op slag vergeten en ik was onmiddellijk helemaal in party-modus!


het rugpand is mooi diep uitgesneden
                                                                   Lieve groet,


                                                                    Victorine

10 opmerkingen:

 1. Ziet er prachtig uit, hier is er ook een in de maak. (Voorlopig ook terug in een hoekje gelegd tot ik de moed vind om de rits en het beleg te naaien...)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik lig omver! Prachtig zeg! Als ik na mijn bevalling in niks kan, ik ga bij jou komen aankloppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig had je de moed om het kleedje verder af te werken want het is een pareltje geworden !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! Dat patroontje ligt hier ook al een tijdje klaar... En nu nog een foto op jouw lichaam hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja amai, voor de eerste keer iets voor jezelf naaien enkele dagen voor een feest - risky.. Maar super gedaan; meer van dat! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi hoor je jurk. Ik ga hem ook eens maken

  BeantwoordenVerwijderen